TA Coaching Rubriek

Hieronder vindt u een selectie met items uit de TA Coaching Rubriek zoals deze wekelijks in de Chart Navigator nieuwsbrief staat. Heeft u specifieke onderwerpen die u graag behandeld wilt zien? Stuur ons dan een email.

De bolletjes-kruisjes grafiek

1 maart 2023|

In de vorige eeuw was er een zeer gewilde grafiekvorm om significante koersbewegingen tijdloos in beeld te brengen. Dat was de Point&Figure chart. Ik heb deze grafiekvorm van stal gehaald en afgestoft. En toen ontdekte ik een alleraardigst handelsplan.

Een klein account opbouwen

24 februari 2023|

Hoe kunt u verantwoord een klein account opbouwen? Mits goed gebruikt zijn Turbo’s niet risicovol maar heel nuttig. Daarbij hoeft het niet uit te maken of u hefboom 2 of 5 gebruikt. Waar het om draait is uw positiegrootte ten opzichte van uw gekozen risico per positie.

De stierenkus

14 februari 2023|

De stieren op de aandelenmarkten gaan flink tekeer, menig belegger somber achterlatend in de stofwolk, weer de trein gemist. Niets is echter minder waar. Veelal komt de stier nog een keer terug om de twijfelaars alsnog aan boord te slepen.

Coachen met kleuren

1 februari 2023|

In onze coaching commentaren leest u vaak dat de kleur van de candle een belangrijke coaching aanwijzing is. Een stukje proza ter verduidelijking.

Het januari effect

11 januari 2023|

Er zijn vele beurswijsheden en beursquotes, waaronder het Januari effect, ofwel “As goes January, so goes the year”. Een variant hierop luidt “Eerste 5 dagen van het jaar groen is goed voor je poen”, lees maar verder......

Steun en Weerstand

15 december 2022|

Heel vaak worden de begrippen ‘steun’ en ‘weerstand’ genoemd in onze mondelinge en schriftelijke commentaren. Ogenschijnlijk makkelijke en begrijpelijke begrippen, maar let op, ik heb een doordenker voor u.....

Berenstempels

23 november 2022|

Als de aandelenmarkten er goed gemutst bijliggen en er mooie bullenparades zichtbaar zijn, dan rijst vanzelf de vraag wanneer er haperingen optreden. Welke directe indicaties van topvorming, ook wel berenstempels genoemd, zijn er?

Educatie

Een belangrijk onderdeel van mijn TA Coaching praktijk is het overdragen van kennis. Een brug slaan tussen theorie en praktijk is bij kennisoverdracht een wezenlijk element. U kunt gebruik maken van de volgende leerbronnen, hier beschikbaar op de website:

 'Daily Charts' Video Coaching

DB Handelsplannen

Handleidingen

TA Coaching Rubriek

TA Video Lessen

Columns

Webinars