TA Coaching Rubriek

Hieronder vindt u een selectie met items uit de TA Coaching Rubriek zoals deze wekelijks in de Chart Navigator nieuwsbrief staat. Heeft u specifieke onderwerpen die u graag behandeld wilt zien? Stuur ons dan een email.

Hoe bepaal je koersdoelen in een recordregen?

21 mei 2024|

Bulls op 'uncharted territory', waar kunnen ze heen? Wat zijn haalbare koersdoelen? Er staan immers geen routepaaltjes meer boven in het veld. Welnu, ik heb een viertal tools voor u om koersdoelen in te schatten.

De dynamiek van de wicks

15 mei 2024|

Wat nu? Een nieuw avontuur van Harry Potter? Niets van dit alles, maar wel een nadere uiteenzetting van de spriet onder of boven de body candle, ook wel shadow, lont of wick genoemd. Sta mij toe een stukje proza met u delen.

De kruisende krijtstrepen

8 mei 2024|

Wist u dat je met twee kruisende krijtstrepen een klassieke trendomkeer kunt visualiseren? Ik zal een en ander illustreren en toelichten aan de hand van een dalende trend die ombuigt naar een stijgende trend.

De stoploss als alarm

24 april 2024|

Ik gebruik een stoploss als alarm of alert voor een mogelijke actie, niet als een keihard exit signaal. Een stukje proza ter overweging.

De emotie cyclus

10 april 2024|

Menig trend is zichtbaar als een S-curve waarop uiteenlopend beleggersgedrag zichtbaar is. Vijf profielen, vijf vormen van emotioneel gedrag.

Curve fitting en optimalisatie

20 maart 2024|

U weet ongetwijfeld dat ik met mijn Dashboard methodiek werk met een vaste set aan indicatoren met vaste parameters. Ik doe dus niet aan curve fitting en optimalisatie. In deze rubriek graag aandacht voor deze twee begrippen. TA coaching voor hen die aan modelbouw doen.

Educatie

Een belangrijk onderdeel van mijn TA Coaching praktijk is het overdragen van kennis. Een brug slaan tussen theorie en praktijk is bij kennisoverdracht een wezenlijk element. U kunt gebruik maken van de volgende leerbronnen, hier beschikbaar op de website:

 'Daily Charts' Video Coaching

DB Handelsplannen

Handleidingen

TA Coaching Rubriek

TA Video Lessen

Columns

Webinars