TA Coaching Rubriek

Hieronder vindt u een selectie met items uit de TA Coaching Rubriek zoals deze wekelijks in de Chart Navigator nieuwsbrief staat. Heeft u specifieke onderwerpen die u graag behandeld wilt zien? Stuur ons dan een email.

Kopen op zwakte

6 september 2023|

Onlangs bereikte mij het verzoek van een trouwe volger om eens nader uit te leggen wat ‘Kopen op zwakte’ impliceert. Hoe zie je dit op de grafiek? Hieraan gekoppeld ook de kreet 'Sell the rally'

Het Charting Lijnenspel

30 augustus 2023|

Bij het duiden van een grafiek mogen diverse lijnen niet ontbreken als het gaat om het toevoegen van een subjectief sausje. Maar het lijnenspel kent strakke spelregels. En wat zijn de valkuilen zijn bij het werken met lijnen?

Het mysterie van de candlespriet

9 augustus 2023|

Nee, geen nieuw Kuifje avontuur, maar wel een stukje proza voor de actieve belegger, die de verborgen geheimen van de sprieten uitstekend kan gebruiken bij het beoordelen van het charttechnische landschap.

Vakantielectuur, kersverse oneliners

25 juli 2023|

Om een beetje ontspanning te bieden tijdens de vakantie, heb ik wat vakantielectuur opgesteld, zij het dat menig hersencel piept en kraakt bij de volgende kersverse one-liners.

De mysterie van het muntje

18 juli 2023|

Er is een muntje in omloop met twee bijzondere afbeeldingen. Op de ene zijde staat afgebeeld +50% en op de andere zijde staat -40%. Als je wilt kun je beleggen met dit wonderlijke muntje. Of je wint 50%, of je verliest 40%. Wie durft het aan?

Tien Risico Management Tips

12 juli 2023|

Om een goeie slimme technische analyse belegger te zijn, moet je bedreven zijn in o.a. Risico Management. Hier een tiental tips ter overweging.

Educatie

Een belangrijk onderdeel van mijn TA Coaching praktijk is het overdragen van kennis. Een brug slaan tussen theorie en praktijk is bij kennisoverdracht een wezenlijk element. U kunt gebruik maken van de volgende leerbronnen, hier beschikbaar op de website:

 'Daily Charts' Video Coaching

DB Handelsplannen

Handleidingen

TA Coaching Rubriek

TA Video Lessen

Columns

Webinars