Columns

ASML mag naar 700+ – Belegger.nl

25 januari 2023|

Het is altijd weer de vraag hoe beleggers reageren op gepubliceerde cijfers van een bedrijf. Ik vertrouw daarbij op de grafiek, want die herbergt de reactie van de beleggers. Zo ook bij ASML, ik zal de week- en maandchart voor u duiden.  

ASML ligt keurig op koers – Nieuwsbrief BNP

24 januari 2023|

Er is logischerwijs veel te doen om ASML. Niet zo verwonderlijk aangezien ze schijnbaar uitzonderlijk goed zijn in wat ze doen en een heel groot deel van de markt in handen hebben. Dat zou dan ook tot een mooie uptrend moeten leiden in de beurskoers....

S&P500 Bodempatroon – Belegger.nl

18 januari 2023|

Een belangrijk element bij het duiden van de grafiek zijn de koerspatronen, waaronder het Hoofd-Schouder patroon. Bij de S&P500 index is een dergelijk patroon als bodemformatie gaande, hetgeen een stijging van 20% impliceert.

Koers Netflix krabbelt weer op – Nieuwsbrief BNP

17 januari 2023|

“Er is geen bal op de TV…” Sinds deze legendarische tekst uit 1982 is er dus weinig veranderd, uitzonderingen daargelaten. En dat terwijl je tegenwoordig kunt kiezen uit 50, 80 of 200 zenders waarvan je er doorgaans nog geen 10 regelmatig kijkt.

Scoren met TomTom – Belegger.nl

11 januari 2023|

Er zijn prima scoringskansen als er sprake is van een trading range, zoals bij TomTom het geval is. Denk daarbij eens aan een BNP Rendement Certificaat. Een voorbeeld wordt voor u uitgewerkt.

Koers ING kiest eigen weg – Nieuwsbrief BNP

10 januari 2023|

“Er moet meer via internet” riepen ze bij ING een aantal jaren geleden. Ik zal u recente ervaringen van mij en mijn cliënten besparen, maar laten we het er maar op houden dat de service voor gewone bankzaken met grote regelmaat beneden peil is. Met de koers gaat het echter prima....

De grill van Tesla – Nieuwsbrief BNP

3 januari 2023|

Voor het neusje van de Tesla is er ook een nepgrill beschikbaar. ‘Duck face’ of niet, daar mag u zelf over oordelen. Zoekt u gerust even op het web om een blik te werpen. De CEO van Tesla lijkt wel wat last te hebben van andere grillen.

Vuurwerk bij FUGRO – Belegger.nl

21 december 2022|

Beleggers werden deze week onaangenaam verrast door een enorme koersval van het aandeel Fugro. Hoe nu verder? Wordt er al gebodemd? Zijn er al weer koopkansen?

Educatie

Een belangrijk onderdeel van mijn TA Coaching praktijk is het overdragen van kennis. Een brug slaan tussen theorie en praktijk is bij kennisoverdracht een wezenlijk element. U kunt gebruik maken van de volgende leerbronnen, hier beschikbaar op de website:

 'Daily Charts' Video Coaching

DB Handelsplannen

Handleidingen

TA Coaching Rubriek

TA Video Lessen

Columns

Webinars