U kunt het zich wellicht niet voorstellen, maar er zijn op het Damrak ook fondsen die een dalende koerstrend tonen. Galapagos is er daar één van. Maar binnen een dalende trendfase is er zo nu en dan ruimte voor een stevige opleving, ofwel rebound. Het ziet er thans naar uit dat Galapagos rijp is voor een rally met een opwaarts potentieel van bijna 25%. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden.

Dalende trend
We moeten terug naar mei 2020 toen de koers, schrik niet, rond de 200 schommelde. Daar vond topvorming plaats als opmaat voor een correctie, die naadloos overging in een breakoutbeweging. De klad kwam er goed in, de koers bleef zakken tot circa 23,00, met zo nu en dan een poging van de bulls om boven de SMA-lijn te prikken. De beren sloegen echter steeds toe, de bulls hadden geen schijn van kans.

Veel ruimte voor een rebound
Deze week proberen de bulls een solide witte candle te plaatsen vanaf het 23,00 niveau. Het zou zelfs een Bullish Engulfing patroon kunnen worden, gevoed door een +1 stand op de swingteller en een fel opkrullende RSI. Bodemstampers komen in actie om een rebound in gang te zetten die kan aanhouden tot midden in de Fibo grid zo rond 30+. Daar zou getopt kunnen worden onder het motto “oude steun wordt nieuwe weerstand”, toch een opwaarts potentieel van bijna 25%.

Koopkans voor countertrend spelers
Al met al een interessante en spannende propositie voor koopjesjagers en countertrend spelers. Mits de koers boven 23,00 blijft bewegen, is er sprake van een prima Risk Reward Ratio, altijd een belangrijk gegeven als er BNP Paribas Turbo Long posities worden overwogen. Voor nu bezien of de bulls zich verder gaan vermannen met meer witte candles op hogere niveaus.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.