Zware strijd bij Aegon.

Na een turbulent half jaar is de afgelopen weken een hevige strijd gaande rond het kantelpunt op 4,60+. Zowel Beer als Stier weet nog niet te overtuigen. Wordt het breken of draaien voor het aandeel? We bekijken de kansen op de weekgrafiek voor de actieve belegger.

Zijwaarts
Hoe ligt het speelveld er charttechnisch bij? Bijna heel 2018 werd gekenmerkt door een zijwaartse range tussen circa 4,80 en 5,60. In de laatste twee maanden volgde een afstraffing waarbij de steunzone neerwaarts werd doorbroken en in rap tempo werden lagere niveaus opgezocht. De markt vond de afstraffing rond 3,79 wel genoeg en daar werd eind vorig jaar een bodem geplaatst. Sindsdien herstelde de koers flink richting de oude bodems. Rond 4.60+ werd getopt waarna de koers echter opnieuw afdaalde. Inmiddels is er een range gevormd tussen grofweg 3,80+ en 4,60 en noteert Aegon net onder het koersgemiddelde en de weerstand op 4,60. Hoe nu verder?

Duidelijk kantelpunt
De afgelopen weken is er lichte verkoopdruk zichtbaar. De koers liftte afgelopen week niet mee op de tijdelijke euforie en thans is een zwarte candle zichtbaar. Er is op het Dashboard nog sprake van een Support conditie, oftewel een herstelfase, waarbij de indicatoren hinten op aanstaande topvorming. Bij een opwaartse doorbraak klimt het aandeel echter mogelijk door naar de oude range, waarbij het speelveld verschuift naar de zone 4,60-5,60. Charttechnisch ligt er dus een euro potentieel. Maar wat als de markt anders besluit? Bij meer verkoopdruk ligt echter een afdaling richting de steunzone 4,00/3,80 op de loer. Wellicht geven de halfjaarcijfers rond 15 augustus een impuls, maar mogelijk neemt de markt hier de komende weken reeds een voorschot op. Hoe het ook zij, het kantelpunt rond 4,60 biedt dus zowel kansen voor de Long en Short belegger. De chart zal de juiste kant hopelijk spoedig laten zien.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.