De aandelenmarkten gaan rap onderuit, flinke berentikken ontsieren menig grafiek. Alhoewel, correcties hingen in de lucht, alleen jammer dat het er zo fel aan toegaat. Zou Zilver hier van kunnen profiteren? De dagchart herbergt in ieder geval een spannend steunscenario.

Dalende trend
Op de dagkaart is duidelijk zichtbaar dat een dalende trend gaande is. Koersvorming onder een neerwaartse SMA lijn, swingteller veelal in een rode stand en de RSI ruim onder de 50-lijn. Een en ander brengt een Down status op het Dashboard met zich mee, de beren aan de leiding dus. Maar tot hoe ver nog? Er zijn thans indicaties van bodemvorming, waardoor de trend aan kracht verliest en dat langzaam maar zeker de contouren van een trading range zichtbaar worden.

Trading range met steunscenario
Op moment van schrijven is een witte candle in de maak die steun vindt op de groene streep op 22,87. Swingteller op een -7 stand en een licht up-knikje in de RSI. Dit zou de opmaat kunnen zijn voor een korte rebound naar de SMA op 24,63 met daarna een stierenstootje tot aan de rode streep op 24,95. Dat zou de bovenlijn van de trading range kunnen worden. Kortom, van 22,87 naar 24,95, dat zouden de routepaaltjes van het offensieve steunscenario moeten zijn.

Coaching
De chart herbergt een anticiperende koopkans voor koopjesjagers. De Risk Reward Ratio is best goed als de zilverstieren daadwerkelijk opstomen naar de 25,00 zone. Onder uiterlijk 22,33 vervalt het scenario, dus een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op 21,50 zou goed passen. Deze Turbo heeft wel een hoge hefboom van ruim 10, hou daar wel rekening mee. Het steunscenario is offensief, dus daar mag best een uitdagende Turbo positie tegenover staan. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.