Wat een euforie op de aandelenvelden, er lijkt geen einde aan te komen. Maar het wordt toch oppassen, want menig spanningsmetertje geeft aan dat er sprake is van overdreven positief sentiment. Zelfs de sterkst trenderende fondsen tonen haperingen en haarscheurtjes, dat wil toch wel wat zeggen, niet waar? Ik zal de weekchart van ASMI nader voor u duiden.

Sterke trend
Ik neem u mee naar februari 2019 (niet zichtbaar op de grafiek) toen de koers de meest recente upcross met de SMA lijn toonde, u weet dat, het startschot voor een nieuwe trendmatige beweging. De koers noteerde toen iets onder de 50, nu staat er 360 op de borden, toch leuk als je als trendvolgende belegger netjes de trend uitzit. Al die tijd is de koers niet onder de gemiddelde lijn geweest. Natuurlijk zijn er tussentijdse correcties, maar die zijn uiterst mild. Thans ziet het er naar uit er weer een correctie aan komt.

Afkoeling
Op een sterk trenderend speelveld is met name mijn swingteller interessant om te volgen. Die geeft immers als stappenteller aan of er sprake is van een significante stijging en, ook niet onbelangrijk, wanneer de bullenparade een halt wordt toegeroepen. Deze week zien we de teller op +8 staan in combinatie met een zwarte candle en een afbuigende RSI nipt onder de OB-lijn. Indicaties van topvorming nadat vorige week een sprietencandle tot 380 reikte. Goed, voortekenen voor een afkoeling, een correctie die kan aanhouden tot 310 of zelfs 265 zoals geindiceerd door de Fibogrid, de charting tool om te bepalen waar bodemvorming binnen de trend kan plaatsvinden.

Coaching
Spanning boven in het veld, haperingen en haarscheurtjes, het kan verkeren. Maar dat mag wel aanleiding zijn om koopposities te verkleinen. Verzilver wat winst om vervolgens op lagere niveaus weer koopkansen aangereikt te krijgen. Het is uitzien naar een nieuwe hogere bodem, dus wat dat betreft mag de ‘Buy the Dip’ strategie worden gevoerd. ‘Kopen op zwakte’ wordt het ook wel genoemd, ‘what’s in a name’, pas het gewoon toe in de praktijk.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van ASMI

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.