Op de aandelenvelden is er van alles gaande, van korte termijn bodemvorming tot langere termijn stabilisaties en topvorming. Dankzij mijn Dashboard methodiek kan ik dat prima in kaart brengen en als zodanig kansen en bedreigingen detecteren. Zo meldt het Dashboard hedenochtend dat een rebound is gestart op de dagkaart van Wereldhave. Meteen even gekeken en charttechnisch ziet het er ook zeer interessant uit. Ik zal de dagkaart voor u duiden.

Trading range
Op langere termijn is er sprake van een dalende trend, want de candles noteren al geruime tijd onder een dalende gemiddelde lijn. Maar er is enige verbetering op komst, getuige de afzwakking van de trendfase als gevolg van een trading range. Anders gezegd, het proces van lagere toppen en lagere bodems maakt plaats voor een serie gelijke toppen en bodems en dat noemen we dan een trading range met in dit geval de onderlijn op 6+ en de bovenlijn op bijna 8,50.

Bodemstampers actief
Mijn Dashboard signaleert een rebound kans omdat er op de onderlijn van de trading range bodemstampers actief zijn. Er wordt een witte candle geproduceerd in combinatie met een -9 stand op de swingteller en een scherp opverende RSI. De steunzone op 6+ wordt hiermee getest en akkoord bevonden. De bulls maken aanstalten om naar de bovenkant van de range op te stomen. Toch een leuk ritje van ruim 2 Euries.

Coaching
Offensief ingestelde beleggers nemen reeds koopposities in, want zij willen meedoen met de bodemstampers. Zij zien ook de prima Risk Reward verhouding als er nu aankopen worden gedaan met een stop op 6,00 en een koersdoel van circa 8,50. Met deze voortgang zal de swingteller morgen op +1 springen. Dan is er voldoende bevestiging voor defensieve beleggers om aan te haken.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van WERELDHAVE

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.