Wanneer wordt het harde werken beloond voor Galapagos?

Verwachtingen worden in iedere asset in de koers verwerkt en dat is zeker het geval bij Galapagos. Iedere tegenvaller in de ontwikkeling van medicijnen wordt dan ook hard afgestraft met een dalende koers tot gevolg. En toch zal het harde werken vast wel een keer worden beloond. Is er al zicht op verbetering in de koersvorming? Een blik op de week- en maandgrafiek.

Climax
Begin 2015 noteerde de koers rond 20 euro. Vijf jaar later, begin 2020 is een top zichtbaar op 252,90, tevens het all time high. Daarna volgde een whiplash met een afdaling richting 130, en een rap herstel naar bijna 220. Dat bleek het maximaal haalbare en verzwakking werd opnieuw zichtbaar. Inmiddels staat er een dikke downtrend met lagere toppen en lagere bodems. Een overduidelijk patroon waar pas verandering in komt als de koers een duidelijke hogere bodem op de weekgrafiek laat zien. De zone rond 60 moet daar op dit moment in ieder geval voor doorbroken worden. Dat spanningsmeter RSI wat verbetering laat zien is na zo’n lange afdaling logisch, maar gaat niets veranderen aan het dalende koersritme. Dat kan voor het nieuws gevoelige Galapagos schijnbaar alleen gekeerd worden met voor beleggers tastbaar ontwikkelingsbewijs en goede cijfers (donderdag a.s.). Uiteraard zal dat zich uiten in de grafiek.

Coaching
De conclusie is dan ook duidelijk. Zolang de downtrend valide is op de weekkaart lijken lange termijn posities voor de beleggers die rendement nastreven niet zinvol totdat het koerspatroon op de weekkaart een mogelijke uptrend inluidt. Dat kan ik helaas niet mooier maken, maar beleggers die het harde ontwikkelingswerk van Galapagos een warm hart toedragen zijn uiteraard vrij om aankopen te doen. Wellicht is dat net het zetje en steuntje in de rug dat dit fonds nodig heeft?

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.