In onze Dashboard publicatie worden de vier mogelijke koersbewegingen gedetecteerd met bijbehorende coaching aanbevelingen. Hiervoor zijn spelregels gedefinieerd die uiteindelijk kunnen leiden tot een zogenaamde Turbo Tijd Long (TTL) of Turbo Tijd Short (TTS) Setup. Maar bij welke koersbeweging is een TTL of TTS aanbevelenswaardig? Ik zet alles even op een rijtje voor u.

Dashboard koersbewegingen en coachings (zie tabel)
Er zijn vier mogelijke koersbewegingen, te weten een stijging in een uptrend (UP), een daling in een updtrend (CORRECTIE), een daling in een downtrend (DOWN) of een stijging in een downtrend (REBOUND). Hieraan kunnen de volgende coaching aanbevelingen gekoppeld zijn, resp. Enter Long (EL), Exit Long (XL), Enter Short (ES) en Exit Short (XS). Zo ontstaan de volgende combinaties UP-EL, CORRECTIE-XL, DOWN-ES en REBOUND-XS, bent u er nog?

TTL en TTS
Nu is het gebruikelijk om een TTL in te zetten in een uptrend situatie en een TTS in een downtrend. Dit zijn de signalen en condities die je graag ziet om te kunnen handelen in de richting van de trend. Dus een TTL bij de UP-EL combi en een TTS bij de DOWN-ES combi. Dit lijkt me logisch en ook wel duidelijk. Maar kun je dan geen TTL inzetten in een Rebound fase en een TTS in een Correctie fase?

TTL in de Rebound (voorbeeld afgebeeld )
Een koopaanbeveling in een rebound fase, ofwel ‘long in de countertrend’ is gerechtvaardigd als een Setup zichtbaar is met enkele van de volgende elementen: een zware OS reading bij de RSI, oranje MRI candle(s), swingteller op -9 met zwarte candle onder de SMA lijn, bodem koerspatroon en wellicht nog meer bevindingen die wijzen op extreem overdreven sentiment onder in het veld. De trigger voor de TTL kan zijn een witte candle met OB upcross, of een +1 bij de swingteller etc. Stoploss is dan de meest recente low, profit stop kan een Fibolijn zijn, of elementen van topvorming. Let wel op dat de Risk Reward Ratio voor de TTL in de Rebound heel gunstig is.

Voor een TTS in Correctie fase geldt de omgekeerde redenatie.

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!