Wanneer een bodem voor Philips?

Het afgelopen jaar heeft Philips een stevige afdaling achter de rug wat betreft het koersverloop, inmiddels is de koers al 60% gezakt. Zo nu en dan is er wat verbetering zichtbaar en keert de hoop terug bij beleggers. Maar is het al tijd voor een koersbodem?

Flinke afdaling
Een positieve lange termijn trend was zichtbaar voor Philips. Vanaf de meerjarige bodem op krap 9 euro wist Philips de afgelopen 10 jaar een prima klim te maken. Daarbij is er sprake van grote koersswings, goed zichtbaar op de maandgrafiek met als uitschieter de daling van krap 45 naar krap 25 begin 2020. Daarop volgde een rap herstel met uiteindelijk een top op 48+ nu bijna een jaar terug. Daarna kwam de klad erin, de koers zakte terug naar de SMA-zone waar eerder een bodem werd geplaatst, maar helaas vond die onvoldoende medestanders voor een hervatting van de uptrend. Een top werd geplaatst net onder de weekly SMA en inmiddels is het aandeel verder gezakt waarbij de oude meerjarige bodems tussen 25 en 27 neerwaarts gebroken zijn. De steunzone rond 17 is nu in beeld, nog net boven de rendementsgrens van 15 van het Rendement certificaat maart 2023. Kan de markt het tij nog keren?

Coaching
Dat zal dus moeten blijken. Het lijkt vooralsnog te vroeg om te anticiperen op een koersbodem. Op de weekgrafiek is de trend nog dalend met een patroon van lagere toppen en lagere bodems. Dat wordt in de huidige fase pas opwaarts doorbroken boven grofweg 22.  Zodra een duidelijke herstelfase van start gaat op de dag- of weekgrafiek is het vroeg genoeg om Philips mogelijk weer op de kooplijst te zetten. Het Dashboard kan u daar uitstekend bij helpen. Het blijft dus een kwestie van geduldig afwachten en de trend volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.