Wanneer een bodem voor ASMI?

Een streep omhoog met veel oranje en een dikke streep omlaag. Dat is het koersbeeld van ASMI op de maandkaart. Het is rap gegaan de afgelopen jaren van grofweg 40 naar 450 en nu weer terug naar 275. Gezien de ‘overshoot’ zou het zo maar kunnen dat de koers straks weer rond 50 staat, maar ongetwijfeld is ook dat zwaar overdreven. Liggen er al eerder charttechnische kansen op bodemvorming voor ASMI? We zetten een paar mogelijkheden voor u op een rijtje.

Brede trading range
Van krap 439 naar grofweg 275, een waardevermindering van krap 38% in een paar maanden tijd. De langdurige uptrend die een vaart nam vanaf begin 2019 vanaf een koers rond 50 bereikte eind vorig jaar een climax op 438,70. Daarna volgde een correctie die eerder al rond 340 leek te stranden, maar de opleving was van korte duur en een lagere top werd geplaatst rond 400. Inmiddels noteert de koers net onder de afvlakkende SMA rond 274. Alle indicatoren staan in de min, waarbij spanningsmeter RSI al geruime tijd oversold noteert. De vraag is natuurlijk wanneer er een einde komt aan de daling. Dat is uiteraard niet te voorspellen, maar we kunnen wel een paar belangrijke zones benoemen waar mogelijk een opleving van start kan gaan.

Coaching
De eerste steunzone in ASMI ligt rond de huidige niveaus. Op de weekgrafiek is de zone rond de oude toppen goed zichtbaar. Daaronder kan de koers verder afdalen richting 200. Het is voor koopjesjagers vooral van belang om goed te zoeken naar signalen van bodemvorming. Pas als er een duidelijke omkeer van de dalende trend op de dagkaart zichtbaar wordt, dan liggen er weer kansen voor een langdurige rit opwaarts. Ieder andere opleving is leuk voor bodemvissers met interesse in korte ritjes maar mijns inziens leidt dat vaak tot verlies als die posities niet super strak gemonitord worden. Een omkeer in het patroon van toppen en bodems is dus vroeg genoeg. Hoe dan ook, binnenkort zijn er weer cijfers van ASMI die wellicht voor de nodige volatiliteit gaan zorgen. Wellicht loopt de markt er volgende week al op vooruit en worden er al rap nieuwe kansen zichtbaar op het Dashboard.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.