Waarschuwing voor Unilever.

Unilever heeft het jarenlang charttechnisch uitstekend gedaan, maar de laatste tijd komt er een beetje de klad in. Niet dat het niet handelbaar is. De grote swings geven immers voldoende mogelijkheden op een keurig rendement voor de wat actievere belegger, maar per saldo is er voor de ‘buy and hold’ aandeelhouder niet zoveel te beleven. Unilever bevindt zich de laatste jaren in een wat onstuimige periode binnen de meerjarige uptrend. We bekijken de week- en maandkaart om te kijken waar de kansen liggen.

Krapper speelveld
Als we uitzoomen op de chart, dan is een meerjarige uptrend zichtbaar. De maandkaart wordt immers overwegend gekenmerkt door een patroon van hogere swings, begeleid door een stijgende SMA-lijn. Vanaf 2019 is er echter wat stabilisatie zichtbaar. Er is min of meer sprake van gelijke bodems, maar ook van een serie lagere toppen. Vanaf de top op krap 55 is de dalende lijn goed zichtbaar. Het ontbreekt de markt aan overtuiging om hogere niveaus op te zoeken. Het speelveld wordt dus wat krapper. Als steunzone noteren we de zone rond 40/42. Daaronder komt de meerjarige uptrend echt in gevaar. Met de forse afdaling die deze maand zichtbaar is toch een flinke waarschuwing.

Coaching
Op dit moment is een afdaling valide. Op het Dashboard is voor de weekgrafiek de Downconditie geldig. Trendvolgende Dashboardbeleggers hebben dus niets te zoeken in het aandeel, zo lijkt het. Pas bij signalen van bodemvorming rond de steun liggen er mogelijk weer koopkansen voor een kort ritje, want de dalende toppen hangen nog altijd boven de markt. De aangereikte steunzones kunnen daarbij van belang zijn. Voor nu lijkt een positie aan de zijlijn volgens het Dashboard de juiste overweging.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.