Waarschuwing voor Unilever

Het wordt spannend voor Unilever, charttechnisch in ieder geval. De koers noteert op het moment van schrijven rond het cruciale niveau van 46, daaronder neemt de kans op een verdere afdaling verder toe. Of is het juist tijd om Turbo Long aankopen te overwegen? We bekijken de weekgrafiek en geven een analyse aan de hand van het Dashboard.

Cruciale fase
Begin dit jaar wist de koers te toppen op 54,48 waarbij het hoogste punt van 2019 op 56+ net niet gehaald werd. Daarna ging het rap onderuit naar 38+, waarbij de koers in een week tijd sterk fluctueerde. Vanaf de bodem op 38+ ging het in een volatiel patroon van hogere toppen en hogere bodems opwaarts richting 50,60 waarmee de pullback keurig werd afgerond rond de inmiddels dalende SMA lijn. Enige terugval volgde richting de body’s van de voorliggende top rond 46+, tevens het 38,2% Fibonacci niveau. En dat blijkt een cruciaal punt voor Unilever. Vorige week een witte ‘inside candle’, deze week weer diep zwart gekleurd. Charttechnisch een flinke waarschuwing voor een verdere koersdaling, ofwel een vervolg van een dalende trendfase.

Coaching
Alle signalen staan op rood, swingteller in de min, koers onder de daily en weekly SMA, de opleving van vorige week krijgt geen vervolg, de candle kleurt op moment van schrijven zwart en spanningsmeter RSI noteert negatief. Volgens de Dashboard methodiek zijn Turbo shortposities dus gerechtvaardigd en noteren we 43+ als mogelijk koersdoel. De bulls moeten zich dus snel laten zien indien ze nog aanspraak willen maken op hogere niveaus. Bij signalen van bodemvorming kunt u wellicht tijdig wat winsten veiligstellen op lopende turbo short posities. Daarna is er mogelijk weer zicht op een rebound richting 50+. Voor nu echter bezien hoe lang verkoopdruk blijft aanhouden. Het Dashboard is daarbij de leidraad.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.