Vooruitlopen met Tesla

Ongeveer 20 jaar geleden vroeg iemand aan mij wat ik verwachtte omtrent de ontwikkeling  van de auto en op welk termijn. De eerste prototypen elektrisch en waterstof waren toen in de maak. Het was rond de tech-bubble, alles ging razendsnel en ik had een tijdspad van 10 jaar voor ogen. Niet uitgekomen natuurlijk, maar inmiddels rijden er aardig wat hybrides en elektrische auto’s in het rond. Eerst was het de ‘Mitsubsidie Outlander’, tegenwoordig heel veel Tesla’s en inmiddels sluiten ook de grote fabrikanten aan. We nemen het aandeel Tesla onder de loep op de dag- en weekgrafiek.

Stormachtige koersontwikkeling
Tesla laat een stormachtige koersontwikkeling zien. De meningen daarover lopen sterk uiteen, net als over de auto zelf. Op dat gebied kan ik bijvoorbeeld genieten van de acceleratie snelheid, maar ik kan toch ook genieten van een hoop design details, alcantara, beschaafd geroffel in een Akrapovic of Ragazzon, Duitse degelijkheid of Italiaanse flair in andere automobielen. Hoe dan ook, Tesla liep of loopt voorop met elektrische mobiliteit en dat is tevens zichtbaar in de koers die per saldo nog altijd een dikke uptrend laat zien met als waarschuwing dat het momentum afzwakt. De weekgrafiek noteert op het Dashboard in de Up conditie, op de dagkaart is een correctiefase zichtbaar. Als we naar de dagkaart kijken dan is duidelijk dat de koers gevangen zit tussen een tweetal koersniveaus, de oude bodemzone rond 780 en de oude toppen rond 700. Ik noem dat altijd een ‘trapped fractal’, dat is geen officiële TA, maar dekt wel de lading. Daarbij noteert de koers tevens rond de SMA en zijn er per saldo sinds maart hogere bodems zichtbaar.

Coaching
Als we de lange termijn uptrend als leidende factor aanhouden, dan ligt er nog wel ruimte voor een koersstijging richting circa 780, en daarboven richting 900. Wat is daarvoor nodig? In ieder geval signalen van bodemvorming op de dagkaart. De spike van gisteren is hoopvol, een witte candle met een hoger daily high kan het beeld bevestigen. Indien de afdaling echter doorzet dan is het zoeken naar signalen van bodemvorming voor beleggers die Long posities ambiëren. Voor nu dus even aanzien of de afdaling doorzet en of er bodemvorming zichtbaar wordt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.