Voortzetting uptrend voor Galapagos?

Begin november rond 170 verscheen er op ons Dashboard een verkoopsignaal voor Galapagos. De weerstand was bereikt en er waren signalen van topvorming zichtbaar. En dus verkondigden wij aan ons publiek om te overwegen wat winsten veilig te stellen en uit te kijken naar nieuwe kansen. Hoe staat het er nu voor met de koersontwikkeling?

Vangnet
Recent werd de top op 170+ opwaarts doorbroken en werd een nieuw high neergezet op 175,85. De hogere niveaus hielden echter niet lang stand en een afdaling naar de steunzone rond 164 volgde. Dat zijn op dit moment dan ook de niveaus die de bulls in de race moeten houden. Onder de steun en 38,2% Fibonacci zone ligt immers een verdere afdaling op de loer richting circa 150, het niveau van een tussenliggende top en de daily SMA zone.

Ingeprijsd
Zowel op de dag- en de weekgrafiek is de Up conditie valide op het Dashboard. Als de koers de tussenliggende horde op 175,85 opwaarts weet te doorbreken en dus nieuwe highs gaat vormen, krijgt de uptrend logischerwijs een vervolg. Uitgaande van het marktritme lijkt een koers van 200 dan een eerste target voor de bulls. Zo makkelijk zal dat wellicht niet gaan. De volatiliteit in Galapagos blijft immers een aandachtspunt en daar bedoel ik mee dat als er even ‘iets’ tegenzit, er in no-time veel ‘ingeprijsde waarde’ kan verdampen. Dat is dan ook een punt om mogelijk rekening mee te houden in uw exit management. In de indicatoren is er overigens enige negatieve divergentie zichtbaar wat kan worden geïnterpreteerd als een waarschuwing voor topvorming.

Coaching
Alles bij elkaar kunnen we concluderen dat zolang de Up conditie valide is op het Dashboard Turbo long posities kunnen worden aangehouden. Bij niveaus onder circa 161 is een exit te overwegen. Een alternatief is daarbij het gebruik van een trailingstop. Voor nu de uptrend dus geduldig uitzitten.

 

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.