Volkswagen mit Ketchup

“Unser Klassiker: Original VW-Currywurst mit VW-Curry-Ketchup.” Bij Volkswagen denken de meesten doorgaans aan de Kever of de T1, het klassieke en wereldberoemde busje. Met 6,8 miljoen stuks was de curryworst vorig jaar echter het meest verkochte model. Deze wordt geserveerd in de Volkswagen fabrieken als traditionele lunch en behoort bij veel medewerkers dan ook tot één van hun dagelijkse basisbehoeften. De verontwaardiging was dan ook groot toen VW zich voornam om het gerecht te schrappen op één van de productielocaties. De koers van VW lijkt er in ieder geval niet al te veel last van te hebben. Er lijkt zelfs weer een koopkans aanstaande op het lange termijn speelveld. Derhalve een blik op de week- en maandgrafiek.

Volatiel speelveld
Allereerst een aanschouwing van de maandgrafiek. In de periode vanaf 2015 is er nogal wat volatiliteit te zien. Een top op krap 247 en een bodem op 80+ in 2015, dat zal Dieselgate wel geweest zijn. Daarna een fase tussen grofweg 100 en 180 met langdurige zijwaartse perioden. De corona dip bracht de koers vorig jaar weer naar terug richting 80, maar een rap herstelde volgde en in maart wist de koers boven de langdurige horde rond 180 te klimmen. De top op krap 247 werd daarna weer bereikt. De afgelopen maanden volgde een correctiefase. Als we wat inzoomen op de weekkaart dan is goed te zien dat de koers stabiliseert rond de zone 200 waarbij op de week en maandgrafiek de correctiefase valide  is. Wellicht dat daar zich de komende weken kansen voordoen.

Coaching
Bij meer bodemvorming rond het niveau liggen er mogelijk koopkansen waarbij een nieuwe rit richting de topzone 247 mogelijk is. Als de correctie echter doorzet dan moet er opnieuw gezocht worden naar een vangnet in de zon 160-180. Vooralsnog is het dus zoeken naar signalen van bodemvorming met overtuigende witte candles alvorens koopposities kunnen worden overwogen. Rustig afwachten dus, al dan niet onder het genot van een Currywurst of onze eigen Frikandel Speciaal.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.
Bronnen: AD, PRT, BTAC

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.