Op sectorniveau presteren de autobedrijven uitstekend, de vaart zit er goed in. Maar in de laatste paar weken zien we een technische hapering, een klein beetje zand in de motor. Niet erg, even laten afkoelen, om daarna de opwaartse trend te vervolgen. Dat is het algemene beeld en dat zien we ook terug op de weekkaart van Volkswagen.

Stevige rit
Tijdenlang was er niet veel te beleven op de weekchart. Wat zijwaarts geschuifel in de 140 zone, nauwelijks tot geen trendmatige beweging. Maar daar kwam begin dit jaar verandering in. De bulls gingen er in een rap tempo vandoor. In hun zesde versnelling versnelden ze tot aan ruim 250 aan toe. Dat was even voldoende, er verschenen oranje MRI candles en de RSI noteerde boven de OB lijn, hoog tijd voor wat afkoeling.

Correctie in volle gang
Er volgde dan ook een forse zwarte candle, tevens als Bearish Engulfing patroon, met daarna meer berendruk, begeleid door een rode swingteller. Afdalen naar de Fibo grid rond 202+ tot 172+ is goed mogelijk. Daar bodemen zal de uptrend valideren en de bulls aansporen een nieuwe actiebeweging te starten met het vizier wederom op 250+ gericht. Voor trendbeleggers geldt de strategie “Kopen op zwakte”, zij wachten nu op de terugkeer van voldoende bodemstampers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.