Voedingsbodem voor DSM

“Transformatie van voedselsystemen. Hoog tijd om een tandje bij te zetten.” De website van DSM laat een duidelijk ‘mission statement’ zien, met een commitment voor gezonde en duurzamere voedselsystemen. Een prima verhaal, maar beleggers hebben DSM het afgelopen jaar helaas afgestraft. Toch lijkt er nu wel weer een bodem in de maak en dat zou mooi zijn. Zijn er weer koopkansen?

Zijwaartse fase
Een prachtige uptrend prijkt er op de grafiek, van jaren zelfs. Het bracht de koers naar krap 197 eind 2021, maar daarna was het over met de pret. Inmiddels heeft een stevige afdaling het aandeel naar 110 gebracht, waarboven het al enige maanden beweegt. De koers respecteert daarbij een oude topzone, maar wordt aan de bovenkant geblokt door een oude bodemzone rond 130. Voor range spelers biedt dat voldoende perspectief voor korte ritjes, maar voor lange termijn beleggers betekent het vooral stilstand. Wanneer liggen er kansen voor lange termijnspelers?

Coaching
Binnen de range 110/130 ligt inmiddels een krappere range 113/125. De uitbraak zou daarbij de nieuwe richting kunnen gaan bepalen. Met de cijfers die eind van de week gepresenteerd worden kan er wat extra beweging ontstaan, dat is mogelijk iets om rekening mee te houden. Boven 125 verbetert het beeld en boven 132 is de dalende structuur gebroken. Wellicht kunnen we dan weer dromen over een rit richting 160, danwel 200. Onder 110 krijgt de afdaling een vervolg, waarbij er charttechnisch een behoorlijk gat ligt richting 77. Voor nu dus even aanzien of de markt voldoende voeding heeft voor een rit opwaarts. DSM verdient een plek op de ‘watchlist’ voor een Turbo Long.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.