Wij hebben onze Setup Service gestroomlijnd, zodat we heel systematisch kansen in de markt kunnen detecteren en deze kunnen presenteren in een zogenaamde Turbo Tijd (TT) Setup. Maar hoe en waar vinden wij deze kansen, wat zijn de bronnen waaruit wij kunnen putten? En welke Setups zijn er dan mogelijk? Goed om alles even op een rijtje te zetten.

Vijf bronnen
1. Dagelijks publiceren we een Dashboard met daarin condities en signalen zoals die worden gegenereerd door de marktlensindicatoren. Zowel op dagbasis als weekbasis wordt met de bekende coaching afkortingen EL, XL, ES en XS aangegeven waar actie ondernomen kan worden. Wel worden steeds de betreffende charts gechecked, want de Dashboard metingen zijn momentopnames.
2. Op het Dashboard worden in de laatste kolom anticiperende of reagerende Setups weergegeven. Hier speelt de combinatie van signalen op de dag- en weekgrafiek een belangrijke rol.
3. Naast het Dashboard zoeken we charts die een aanstaande Setup herbergen. Dat doen we op basis van eigen beoordelingen, dus subjectief van aard, deels met objectieve bevestiging.
4. Een rondje langs de maandcharts levert veelal een interessante Maand Special op, inclusief een langere termijn TTL Setup.
5. Voor mijn IEX column kies ik een daily chart waarvan de Swingtrader, mijn nieuwe handelsindicator, een koop- of verkoopkans aanreikt. Kijk maar eens op de site naar enkele voorbeelden.

Zes Setups
Aan de koopkant zijn er drie mogelijke Setups. De UP variant komt uit het Dashboard met zijn objectieve metingen, gelardeerd zo mogelijk met een subjectief sausje. De STEUN Setup komt uit onze charttechnische speurtocht, dus dan heeft de setup een anticiperend randje. De REBOUND setup kenmerkt zich door een verwachte significante opleving in de downtrend.
Aan de verkoopkant (dan doelen we op short posities) zijn er ook drie varianten, analoog aan de koopsetups, te weten DOWN setup of scenario, WEERSTAND setup en CORRECTIE setup.
Succes met uw Dashboard beleggingen!

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!