Vervolg uptrend voor Boskalis?

Na de flinke koersdaling van de afgelopen 5 jaar is het tij voor Boskalis eind vorig jaar gekeerd. Vanaf 20 werd een flinke opmars zichtbaar richting 30. Na wat haperingen kan de uptrend wellicht een vervolg krijgen. Derhalve een blik op de week- en maandkaart.

Correctie afgerond?
Op de maandkaart laat Boskalis een prima koersbeweging zien met mooie patronen. Zowel opwaarts als neerwaarts is er sprake van een keurig ritme van toppen en bodems binnen een breed speelveld dat de afgelopen tien jaar tussen circa 14+ en 42+ ligt. Na een afdaling die van 2015 tot 2020 geduurd heeft, werd er gebodemd op krap 14. Na het opwaarts breken van de zone rond 20 werd een herstelfase ingezet. Inmiddels is er sprake van de Up conditie op het Dashboard en noteert het aandeel rond de oude top van 2018 op 30. Daarboven liggen nog toppen rond 32. Gezien de steile opmars was enige correctie niet uit te sluiten en die is dan ook zichtbaar op de weekgrafiek. Op de maandgrafiek laat spanningsmeter RSI een downcross zien vanuit dynamisch overbought gebied en de opmars van hogere maandelijkse lows en highs werd recent verbroken. Op de weekgrafiek is echter de Up conditie alweer valide. Was dit dan de terugval?

Coaching
Vooralsnog lijkt er niet veel aan de hand. Het is uitkijken naar witte candles als teken dat de uptrend een vervolg kan krijgen en koopposities zijn dan te overwegen. Onder krap 25 is een afdaling naar 23 en wellicht 20 mogelijk. Voor nu is het dus wachten op wit. Mogelijk maken de cijfers volgende week het speelveld nog iets rumoeriger.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.