Vervolg uptrend Just Eat Takeaway

Kunnen we stellen dat de lange termijn uptrend van Just Eat Takeaway nog intact is? Charttechnisch is er in ieder geval wel wat voor te zeggen. Het Dashboard meet echter anders en daar is dan ook net de subjectieve saus voor, die wij doorgaans over onze Charts gieten. De beurs is nou eenmaal verre van zwart/wit, toch?

Potentieel toppunt
Als we uitzoomen op Takeaway, dat Just Eat laten we voor het gemak maar even weg, dan is uiteraard de flinke afdaling zichtbaar die niet zo heel veel anders is dan de stevige correctie van eind 2018. Ruim 40% koersverlies is natuurlijk wel een hele hoop maar het gebruik van de swingteller kan u behoeden voor grote verliezen. Het charttechnische plaatje van Takeaway bestaat de afgelopen jaren vooral uit hogere toppen en bodems met milde correcties afgewisseld met een stevige terugval als het wereldwijd even tegenzit. Charttechnisch is voor mij de uptrend binnen dat ‘grote plaatje’ nog redelijk intact, maar dat is beter zichtbaar op de maandgrafiek. Op het Dashboard prijkt voor de weekgrafiek echter de Support conditie, waarbij er sprake is van een belangrijk kantelpunt rond 80. De koers is aanbeland rond de afvlakkende SMA en de 50% Fibonacci zone. Toppen op deze plek is dus ook geen verrassing, dat zal de komende weken moeten blijken.

Coaching
Voor nu kunnen reboundposities nog worden aangehouden, boven 80 wordt de uptrend op het Dashboard hervat. Bij signalen van topvorming kunnen wellicht wat winsten worden verzilverd. In geval van een verzwakking zijn de zones rond 70 en uiteraard de bodem op krap 60 belangrijke referentieniveaus. Kortom, uptrend of geen uptrend, in dit geval geldt vooral dat zolang de candles wit blijven en de swingteller in de plus staat reboundposities gerechtvaardigd zijn, waarbij enige behoedzaamheid op zijn plaats blijft.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.