Vervolg uptrend IMCD

Wat een spanning en sensatie op het Damrak. Bulls stevig aan de leiding, veelal in een zware strijd gewikkeld met rode weerstandlijnen, danwel de SMA lijn op de dagkaart. Dit laatste is het geval op de dagchart van IMCD. Met veel gevoel voor dramatiek stuwen ze de koers omhoog, waardoor een vervolg van de uptrend aannemelijk is. Ik zal de route voor u uitstippelen.

Kleefcandle
Ik vertel u geen nieuws dat de 55SMA indicator, mijn trendvolgende indicator, ook dienst doet als dynamische trendlijn. Regelmatig worden in geval van een stijgende trendfase berentikken opgevangen op de SMA lijn, soms met wat overshooting, zodat een zwarte kleefcandle zichtbaar is. Zoals gisteren het geval was bij IMCD. De RSI schoot daarbij onder de Os-lijn en mijn NBTrade Indicator gaf een rode kleur aan. Allemaal indicaties dat de val naar 75,00 een overdreven actie was. Prompt staat er vandaag een witte candle.

V-spike bodem
De felheid van de zwarte kleefcandle en de opvolgende witte reactie candle levert een zogenaamde V-spike bodem op. RSI daardoor bijna weer boven de 50-lijn en de NBTRade Indicator weer in het blauw. Dit impliceert dat de korte termijn uptrend een nieuwe impuls krijgt en dat de bulls de gelegenheid krijgen op te stomen naar 80,70 en 82,75, gelijk aan de rode strepen boven in het veld. De turbulentie kan aanzwellen, maar zolang de koers boven 76+ noteert, liggen hogere koersen in lijn der verwachting.

BNP Paribas IMCD Turbo Long
https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=9748&cat=Turbo+Long&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending

BNP Paribas IMCD Turbo Short
https://www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u=9748&cat=Turbo+Short&lf=&lt=&slf=&slt=&bdf=&bdt=&sdf=&sdt=&ttm=0&irf=&irt=&s=20&sortby=&direction=Ascending

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.