Speurende naar kansen en bedreigingen op de korte termijn speelvelden, viel mijn oog op de dagchart van AKZO, waar een mooi trendscenario zich voordoet. Een koopkans voor korte termijn trendbeleggers dus. Ik zal een en ander toelichten.

Worsteling met de SMA lijn
Charttechisch wordt voorzichtig een proces van hogere toppen en hogere bodems in gang gezet met thans 95,50+ als eerste hogere bodem na de koersval tot krap 92,00 en bijna 100 als recente spike top. Dit proces is uiteraard noodzakelijk om over een trendscenario te kunnen spreken. De SMA speelt hierbij ook een belangrijke rol. Vandaag wordt een dappere poging gedaan om boven de dynamische trendlijn te prikken. Swingteller naar +2, een positieve RSI en de DBS naar een groene coaching staaf. De UP status is dus valide op het Dashboard. De bulls krijgen de gelegenheid om op te stomen naar de 100 zone met daarna 105 als haalbaar koersdoel.

Coaching
De indicatoren rechtvaardigen het innemen van een kooppositie. Maar de Risk Reward is niet bijster goed als een stop op 95+ wordt aangehouden en een haalbaar koersdoel van 105. Dit impliceert een RR factor van circa 2. Dus dan is een BNP Turbo Long met een hefboom van 2,6 te overwegen, deze heeft een stoploss op krap 65,00. U weet dat een lagere hefboom uit hoofde van risico management de voorkeur geniet als de RR ratio dit vraagt. Anders gezegd, het is een juiste strategie om een hefboom te kiezen die min of meer gelijk is aan RR Ratio van de Setup.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.