Vernauwing voor Unilever.

Een aantal aandelen lijkt altijd in een portefeuille te behoren, tenminste als de lange termijn trends worden bekeken. Eén daarvan is Unilever. Dat wil echter niet zeggen, dat er geen perioden zijn, waar het weleens wat minder gaat of waarin een aangepaste strategie beter op zijn plaats is. Afhankelijk van de chart is het immers raadzaam met de markt mee te bewegen. Unilever bevindt zich de laatste jaren in een wat onstuimige periode binnen de meerjarige uptrend. Dat vraagt aanpassingsvermogen. Het Dashboard doet daarbij uitstekend zijn werk.

Krapper speelveld
Als we uitzoomen op de chart, dan is een meerjarige uptrend zichtbaar. De maandkaart wordt immers gekenmerkt door een patroon van hogere swings, begeleid door een stijgende SMA-lijn. De laatste twee jaar is er echter wat stabilisatie zichtbaar. Er is nog steeds sprake van hogere bodems, maar ook van lagere toppen. Vanaf de top op krap 55 is de dalende lijn goed zichtbaar. Het ontbreekt de markt aan overtuiging om hogere niveaus op te zoeken. Het speelveld wordt dus wat krapper. Als steunzone noteren we de zone rond 40/42. Daaronder komt de meerjarige uptrend in gevaar. Op de weekkaart ligt nog een tussenliggend niveau op 45 van de afgelopen weken.

Coaching
Op dit moment is een afdaling valide. Op het Dashboard is voor de weekgrafiek de Downconditie geldig. Trendvolgende Dashboardbeleggers lijken dus niets te zoeken te hebben in het aandeel. Pas bij signalen van bodemvorming liggen er mogelijk weer koopkansen. De aangereikte steunzones kunnen daarbij van belang zijn. Voor nu lijkt een positie aan de zijlijn volgens het Dashboard de juiste overweging.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.