Verliest Goud aan glans?

Met alle onrust op de financiële markten zagen we een flinke in- en uitstroom van kapitaal vanuit aandelen naar andere assets. Traditioneel was Goud altijd één van de winnaars als veilige haven. Dat leek de laatste jaren echter te veranderen. Met de recente klappen ging Goud echter weer als een speer. Maar verliest het nu weer rap aan glans?

Flinke trading range
Op de maandgrafiek is de brede trading range goed te zien. Vanaf halverwege 2018 stoomde de koers van de zone rond 1.200 door richting krap 2.100, waarna het edelmetaal terugzakte naar 1.700. De afgelopen jaren hobbelde het in die trading range heen en weer, met enkele uitschieters naar 1.618 aan de onderkant en een test van de topzone rond 2.080 aan de bovenkant. Dit jaar topte Goud op 1.975 om vervolgens terug te zakken naar de balanszone rond 1.800+ waar een bodem werd gezet. De afgelopen weken werd een hervatting van de opmars zichtbaar en inmiddels is het niveau rond 2.000 bereikt. Zit er nog meer in, of is het nu wel klaar?

Coaching
Uiteraard zal dat samenhangen met de onrust op de markten. Nu de rust weer terug lijkt te keren en aandelen de afgelopen dagen weer in trek zijn, topt Goud rond 2.000. Op de weekkaart uit dat zich in een zwarte candle met spriet, dwars door de oude topzone. Dat betekent een waarschuwing waardoor het wellicht is te overwegen om winst te nemen op lopende koopposities. Mocht de onrust terugkeren dan kunnen er altijd opnieuw Turbo Long posities worden overwogen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.