Veerkrachtig Philips

Ook Philips ontkwam niet aan de Corona daling, maar toonde ook een snel herstel. Het aandeel noteert al weer rond 38, een belangrijk punt uit 2018 waar wel eens getopt zou kunnen worden. Dat zal uiteraard afhangen van de ontwikkelingen de komende weken en wat er wel en niet is in- geprijsd. Het is redelijk zinloos daarop te speculeren, u kent het standpunt inmiddels, de chart zal het laten zien en dus doen we een rondje langs de referentiepunten op de weekgrafiek.

Potentieel toppunt
Recent bereikte Philips nieuwe highs door de records uit 2000 rond 42+ te doorbreken en een koers neer te zetten van krap 46. Daarna was het snel gedaan, een week later volgde reeds een dikke zwarte candle als teken van verkoopdruk en de koers zakte terug onder het 42 niveau. Daarna de Corona daling waarbij een bodem is geplaatst op krap 27, nog net geen halvering in vier weken tijd, maar toch zo’n 42% verlies. Vervolgens een stevig herstel waarbij de koers nu alweer is aanbeland rond 38. Daar ligt tevens een swing high uit 2018 dat samenvalt met een bodem uit 2019, de Fibonacci zone van de laatste downswing en de SMA. Charttechnisch dus een gebied waar mogelijk topvorming te verwachten is. Daarboven krijgt de opmars een vervolg en ligt er ruimt tot de high van 46.

Coaching
Voor nu kunnen reboundposities nog worden aangehouden, boven circa 40 komt de Up conditie weer op het Dashboard te staan. Bij signalen van topvorming kunnen wellicht wat winsten worden verzilverd. In geval van een verzwakking kan het weer hard gaan, de zone rond 28 is daarbij een belangrijk referentiepunt. Op de maandkaart zijn dan zelfs de contouren van een HS patroon zichtbaar. Voor nu geldt, dat zolang de candles wit blijven en de swingteller in de plus staat,  reboundposities kunnen worden aangehouden, waarbij enige behoedzaamheid op zijn plaats blijft.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.