Het speelveld van de EuroBund Future ziet er wat onstuimig uit de laatse jaren. De lange termijn uptrend is daarbij nog wel intact, maar is wel aan het wankelen gebracht. De koers schommelt in een cruciale zone. We bekijken derhalve de week- en maandgrafiek.

Langdurige uptrend
Wie een beetje uitzoomt op de maandgrafiek van de EuroBund ziet dat de koers lange tijd is gestegen. Stijgingen worden daarbij afgewisseld met zijwaartse perioden. Inmiddels is er sprake van een brede range tussen krap 169 en 178+. Als we inzoomen op de weekgrafiek is echter een dalende trend ingezet waarbij er inmiddels sprake is van een herstelfase. Met de zwarte candle die deze week zichtbaar wordt, lijkt een vervolg van de afdaling tot de mogelijkheden te behoren. Een waarschuwing, er staat immers tegenover dat op de maandgrafiek de langdurige uptrend nog intact is. Die loopt technisch pas onder de zone 165/167 averij op aangezien het opwaartse patroon dan gebroken wordt. Aangezien de beurs, het centrale banken beleid of wat dan ook niet te voorspellen is, is het wellicht raadzaam rekening te houden met meerdere scenario’s.

Coaching
Enige voorzichtigheid met koopposities is wellicht geboden, dat zal duidelijk zijn. Op de maandkaart is de uptrend nog intact, maar verzwakking wordt ondanks het prille herstel op de weekgrafiek geconstateerd. Een hogere bodem op de weekkaart (ik heb er een paar voor u ingetekend) kan mogelijk een signaal zijn voor een verder herstel, maar dan moet ook de zone rond 174 opwaarts worden doorbroken. Bij aanhoudende verkoopdruk is het oppassen geblazen. Lopende koopposities kunnen dan wellicht beter worden afgebouwd. Al met al een spannende fase.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.