Uptrend McDonalds intact

Geconfisqueerd worden of toch maar afsplitsen als één of andere Russische kloon? Het zal menig bestuur bezighouden. McDonalds heeft recent aangekondigd 850 filialen in Rusland te sluiten. Maar heeft dat ook invloed op de koers? Is de uptrend van McDonalds nog intact? Vooralsnog lijkt er nog sprake van een ‘normale’ correctie. We bekijken de mogelijkheden met een blik op de week- en maandkaart van de Fastfoodketen.

Prima trend
Dit is ook wel een uptrend zeg. Natuurlijk, het aandeel ontkomt niet aan zijwaartse fasen en stevige correcties waar enige paniek duidelijk zichtbaar is, maar per saldo is het al lange tijd een prima uptrend zoals de maandgrafiek dat laat zien. Sinds de Covid dip wist het aandeel snel te herstellen naar pre-Covid niveaus rond 200 om vervolgens door te stijgen naar krap 270 eind 2021. Sindsdien ging een afdaling van start waarbij nog een poging tot een hervatting van de trend zichtbaar is vanaf krap 245. Vervolgens een lagere top die de neerwaartse beweging van de afgelopen weken inluidde. Op dit moment staat de koers rond de steunzone rond 220. Wordt het alweer tijd voor een bodem? Logischerwijs noteert spanningsmeter RSI oversold en staat de swingteller ver in een negatieve serie. Deze week is wat stabilisatie zichtbaar, maar één zwaluw maakt nog geen zomer.

Coaching
Er is dus sprake van prille bodemvorming. Een typische adempauze op de steun. Charttechnisch mag de dip echter nog wel wat dieper. Als we de Covid dip projecteren komen we uit rond 190 en laat daar net de SMA liggen op de maandkaart. Daarboven nog een steunzone met voorliggende toppen en bodems rond 200, ook een mooi gebied voor een bodem. Al met al liggen er dus aardig wat aanknopingspunten op de chart en is het wachten op witte candles als teken van een mogelijke trendhervatting. Vooralsnog zullen de ontwikkelingen in het oosten wel leidend zijn voor het spel op de beurs. Wellicht komt er een moment dat de markt alles heeft ingeprijsd en toch maar gewoon de draad weer oppakt. Voor nu de bewegingen als altijd kritisch blijven volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Wilt u meer colums lezen, bekijk ze op deze pagina

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.