Uptrend DSM nog intact.

DSM opereert in tal van segmenten waardoor er overal wel een snufje DSM in lijkt te zitten. Deze spreiding zorgt in ieder geval voor een stabiele uptrend van DSM en een significante outperformance ten opzichte van de sector, waarbij beleggers regelmatig worden uitgenodigd om additionele aankopen te doen.

Klad
Eind 2018 kreeg het aandeel te maken met een terugval in een overall dalende markt. Van 90+ daalde de koers richting 66+ waar een bodem werd geplaatst. Binnen 3 maanden stond de koers echter weer boven 90 en inmiddels is getopt op 118,15. Wat in de chart van DSM mooi zichtbaar is, is dat de daily SMA de koers keurig begeleidt. Op dit moment lijkt de klad er een beetje in te komen, het momentum en de volatiliteit lopen er uit en dat is zichtbaar in de negatieve divergentie in de RSI en de samenknijpende OBOS banden. Samen met de swingteller die inmiddels in de correctiestand noteert is dat een waarschuwing voor trendbeleggers.

Correctiefase
Ondanks de correctiefase is een echte terugval nog niet zichtbaar. Per saldo is het patroon van hogere toppen en hogere bodems intact. Onder circa 115 is bij meer zwarte candles een afdaling mogelijk richting 104+. En daaronder ligt de steun rond 95 als vangnet. Indien de terugval van vorig jaar wordt geprojecteerd vanaf de meest recente top, dan past het niveau rond 95 tevens keurig in het visuele plaatje als potentiële bodemzone.

Coaching
Alles bij elkaar kunnen we concluderen dat de Correctiefase valide is op het weekly Dashboard. Bij een opwaartse doorbraak van de weerstand op 118,15 krijgt de uptrend een vervolg. Bij een verdere afdaling komt de steunzone rond 104+ in beeld en daaronder ligt 95 als vangnet. Duidelijk is in ieder geval dat er nieuwe koopkansen liggen na een succesvolle correctie, en dat ieder significant signaal van bodemvorming aangegrepen kan worden om additionele koopposities te overwegen. Pas onder 95 krijgt een negatieve overgangsfase meer vorm.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.