Het is redelijk rustig bij de financials en verzekeraars. Geen rare koersbewegingen, geen overspannenheid, beer en stier houden elkaar aardig in balans. Dit resulteert veelal in mooie charttechnische situaties, waaruit blijkt dat de spelers zich voorbereiden op een nieuwe significante koersbeweging. Dat is thans het geval op de weekkaart van ING, alwaar bodemstampers in actie zijn. Ik zal een toelichting geven.

Positieve overgangsfase
Vanuit de klassieke trendanalyse geredeneerd is er sprake van een positieve overgangsfase. Een aantal weken terug werd d gemiddelde lijn opwaarts gepasseerd, gevolgd door een breakout naar vooralsnog 8,75. Toen volgde een pullback als terugtest van de SMA lijn rond 6,90 en dat lijkt succesvol te verlopen. Anders gezegd, het proces van hogere toppen en hogere bodems, een belangrijk kenmerk van een stijgende trend, kan worden voortgezet, maar nu wel boven de gemiddelde lijn. Op termijn kan de 10+ zone hierdoor worden bereikt.

Weerstand wordt steun
Er is nog een mooi charttechnisch element dat wijst op bodemvorming als opmaat voor een significante koersstijging. En dat is het bekende motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. Ik doel daarbij op de stippellijn op de grafiek bij 7,20, toevalligerwijs, of niet, ook nog eens een 50% Fibo lijn. Daar zijn bodemstampers actief met thans een witte candle. De RSI als spanningsmeter ondersteunt hierbij door op te veren vanaf de 50-lijn.

Coaching
Voor trendbeleggers ligt de grafiek er uitdagend bij. Er zijn koopkansen zolang de koers boven de SMA lijn blijft bewegen, het liefst met witte candles. Het kantelpunt ligt op 7,20 met nipt daaronder de SMA als cruciaal vangnet. Boven in het veld 8,75 en krap 11 als haalbare koersdoelen. Kortom, positieve verwachtingen op een mooi speelveld met duidelijke krijtstrepen.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van ING

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.