De horeca heeft het moeilijk in Nederland, ook winkeliers klagen steen en been. Maar ook de toeleveranciers voelen de ellende die zich aan het front voordoet. Menigeen probeert het hoofd boven water te houden en te overleven. Dit laatste zien we ook terug in het koersverloop van Unilever. Laten we de weekkaart er eens bij pakken.

Strijd op de SMA lijn
Op afstand gezien voeren de bulls de regie. Ze bewegen in een stijgingskanaal en onderhouden hierin een proces van hogere toppen en hogere bodems. De candles zijn veelal lang en sprieterig en dat indiceert enerzijds trendmatigheid en anderzijds ook turbulentie.
De strijd speelt zich momenteel af bij de licht dalende SMA lijn, nipt boven de bodemlijn van het stijgingskanaal. Tussen de groene steunstreep op krap 47 en de rode weerstandstreep op 50 bereiden beer en stier zich voor op een aanval.

Beer of stier
Maar wie is straks de overwinnaar op het speelveld? De indicatoren staan er verdeeld bij en indiceren niet duidelijk wie de meeste troefkaarten in handen heeft. Bij een overtuigende witte candle boven de rode streep zullen de bulls hun grip vergroten en krijgen ze de gelegenheid een nieuwe rit te starten in het stijgingskanaal. Koersdoel is dan 53+ en zelfs 57+.
Als daarentegen de beren succesvol zijn met een zwarte candle die onder uit het kanaal prikt en ook de groene streep verpulvert, dan kan een dalende trend van start gaan. Kortom, de huidige of komende paar candles moeten uitwijzen wat de spelers van plan zijn.

Coaching
Voor trendbeleggers ligt de grafiek er uitdagend bij. Er zijn koopkansen als de bulls hun visitekaartje afgeven. Bij meer berendruk is terughoudendheid gewenst. Bij indicaties van een trendomkeer is het te overwegen mogelijk uitstaande koopposities op te ruimen. Voor nu dus wat twijfel en onzekerheid bij de spelers tussen 47 en 50, zie dat nog even aan vanaf de zijlijn.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van UNILEVER

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.