UNILEVER offensieve koopkans

Ook in 2020 gaan we dagelijks op zoek naar de wat offensief getinte kansen in de markt, speciaal voor de actieve beleggers met een cowboy-achtig profiel. Voor deze week kies ik voor Unilever, die na een forse afstraffing rijp is voor een aantrekkelijke rebound. Lees maar verder.

Berenspoor droogt op
Onlangs zakten de bulls met veel gevoel door het ijs. Dat wil zeggen, de koers werd nors onder de gemiddelde lijn gedrukt, waarna een afdaling volgde tot aan 49,50 aan toe. De afstraffing werd keurig begeleid door negatieve standen in de indicatoren, de beren hadden wat dat betreft vrij spel. Maar hun feestje is voorbij, zo lijkt het. Vandaag -9 op de swingteller en al weer een heel klein groen staafje op mijn NBTrade Indicator. De bulls mogen terugkomen voor een rebound.

Rebound koopkans
De indicatoren sturen aan op bodemvorming als opmaat voor een herstel ofwel rebound van de bulls. Ik teken dan altijd de Fibo grid op de chart om te kunnen duiden tot waar de opleving in de daily downtrend kan aanhouden. Dan blijkt dat 51+ tot 52+ een haalbare koerszone is. Op zich best een aardig ritje waar de offensief ingestelde belegger wel raad mee weet. Wellicht eerst een bescheiden kooppositie innemen en deze uitbreiden naarmate u gelijk krijgt van de markt. Aan u de keuze.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van UNILEVER

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.