De aandelenvelden liggen er in het algemeen spannend en positief bij. Meer en meer fondsen tonen een groen dagveld, ofwel een korte termijn uptrend. Er zijn ook fondsen die zijn achtergebleven, maar nu toch een inhaalrace starten. Unilever is er daar één van. Een mooie koopkans dus voor korte termijn actieve beleggers.

Positieve elementen
Alle technische bevindingen op een rijtje levert het volgende op. Koersvorming boven de gemiddelde lijn met een witte candle en een positieve swingteller, een hernieuwde Up status op het Dashboard derhalve. Het Morning Star bodempatroon op de groene steunstreep op 45,76 is een mooie ondersteuning voor de bulls, de RSI daarentegen blijft wat achter. Ook de NBTrade Indicator staat nog niet in de plus. Dus niet alles in een positieve stand, maar voldoende ingrediënten voor een koopscenario.

Koopscenario
De bulls geven te kennen op te willen stomen naar hogere niveaus teneinde de korte termijn uptrend nieuw leven in te blazen. Zolang de koers boven de SMA lijn op 46+ blijft liggen is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar de eerste rode streep op 48,60. Daarna komt 50+ in beeld. Onder 46+ vervagen de positieve vooruitzichten.

Coaching
Korte termijn actieve beleggers kunnen een tweetraps strategie overwegen. In eerste instantie meeliften naar 48+ en boven deze rode streep additionele aankopen overwegen. Zij realiseren zich ook dat onder 46+ het technische beeld vervaagt en dat het dan minder interessant is om koopposities aan te houden.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van UNILEVER

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.