Niet alleen de huizenprijzen gaan als een speer omhoog, ook de koers van Nederlands grootste vastgoedconcern zit flink in de lift. Dit fonds investeert weliswaar in winkelketens, een andere markt dan de woningmarkt, maar de koers toont aan dat er wel degelijk een verband is. Ik zal de weekkaart voor u duiden.

Positieve trendfase
Ik neem u mee naar eind vorig jaar toen de koers tegen de SMA lijn drukte rond 70,00. De bulls deden een poging om boven deze lijn te breken, hetgeen schoorvoetend lukte. Maar er volgde eerst nog een milde terugval, de koers kwam niet echt los van de sleepkabel. Vanaf krap 54,00 kregen de bulls er zin in, er volgde een serie hogere toppen en hogere bodems  met vooralsnog 85+ als hoogtepunt. Ik heb het stijgingskanaal ingetekend om aan te geven dat er charttechnisch sprake is van een positieve ondertoon met op termijn 100+ als haalbaar koersdoel. Zo, dat is gezegd!

Rangen en standen
Met welke kantelpunten moeten beleggers rekening houden? Onder in het veld ligt 72,50 als interessant niveau. Een mogelijke dip moet daar worden opgevangen uit hoofde van het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. Bovendien loopt daar de trendlijn van het stijgingskanaal. Onder 72,50 gaat een diepere correctie van start naar de opkrullende SMA lijn rond 56+. Boven in het veld ligt een klein beertje bij 85,65, die rap weggejaagd kan worden om dan ruimte te krijgen tot de genoemde 100+ zone.

Coaching
Voor trendbeleggers ligt de grafiek er uitstekend bij. Zolang de koers boven 72,50 noteert mag de strategie ‘kopen op zwakte’ worden gebezigd om als zodanig te profiteren van een verwachte rally tot boven de 100. Letwel, onder 72,50 slaat de deur dicht voor de bulls. Maar dat is vooralsnog het minst waarschijnlijke scenario.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van UNIBAIL RODAMCO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.