Er gebeurt van alles op de aandelenvelden, gevoed door wereldwijde gebeurtenissen en individuele aangelegenheden, veelal fundamenteel van aard. Zo haalt Unibail Rodamco de pers met hun melding de strategie volledig om te gooien. Ze doen maar, voor mij is van belang of dit een gunstig effect heeft op het koersverloop en dat er derhalve koopkansen zijn voor trendbeleggers. Ik zal de kansen en bedreigingen voor u duiden.

Dapper herstel
Het moge duidelijk zijn dat er al geruime tijd sprake is van een dalende trendfase. In maart deden de beren er een flinke schep bovenop met een vrije val tot 45 aan toe. Dat ging gepaard met overdreven sentiment, aangeduid door de oranje MRI candles en de RSI. Er volgde dan ook een herstel tot 76+, maar daarna opnieuw een daling tot aan 29+. Toen vonden de bulls het wel genoeg en kwamen in actie met witte candles. De swingteller mee in een plusstand, op naar de dalende SMA op 71+, dat is het koersdoel van de bulls.

Positieve divergentie
Als u goed naar de grafiek kijkt dan ziet u bij de candles lagere bodems en bij de RSI hogere bodems. Dit verschijnsel noemen we positieve divergentie en mag worden gezien als een onderhuidse verbetering van de technische conditie. Vandaar dat de rebound al redelijk succesvol is, de voeding komt uit de RSI. Maar dat is nog niet alles. Positieve divergentie kan aanleiding zijn voor een trendbreuk. Dus op termijn een uitbraak boven 71+ is goed mogelijk. Dan kan er weer een nieuwe uptrend van start gaan.

Coaching
De verwachtingen zijn hoopvol, maar hoe ga je daar mee om? Welnu, rebounders en koopjesjagers hebben wellicht al koopposities uitstaan op basis van de recente rebound signalen. Zij houden de vinger aan de pols bij 71+. Mochten de bulls daar aarzelen om door te stomen, dan neutraliseren zij hun posities. Mocht het daarentegen lukken om boven de SMA te breken, dan kunnen koopposities worden uitgebreid en mogen trendbeleggers ook aanhaken. Het wordt dus spannend bij de SMA lijn, dat heet nu kantelpunt analyse.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van UNIBAIL RODAMCO

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.