Wij worden dagelijks enthousiast benaderd met vele Tweets. Op zich heel leuk, maar het mag niet ten koste te gaan van onze Turbo Tijd Setups en andere services. Onze aandacht ligt namelijk vooral bij Dashboard Beleggen, educatie en Turbo Tijd. Daarbij willen wij de tweet communicatie interessant houden voor een breed beleggerspubliek.

Hoe kunt u ons daarbij helpen?
Wij beantwoorden geen vragen waarvan u het antwoord zelf kunt opzoeken in het Dashboard of de Chart Service. De trend, condities, routepaaltjes, koersdoelen en andere rangen en standen betreffende uw favoriete fondsen kunt u in de dagelijkse update van het Dashboard en de Chart Service opzoeken. U kunt dus voor een heel groot gedeelte zelf al een scenario optuigen en een verwachte koersroute uitstippelen.

Voorbeelden van vragen die u zelf kunt opzoeken:

  • Tot waar kan Aalberts zakken? > Raadpleeg de niveaus in de Chart Service.
  • Is de Nasdaq rijp voor een koop? > Raadpleeg de conditie van het Dashboard.
  • Hoe staat PostNL er voor? > Raadpleeg Dashboard en Chart Service.
  • Tom Tom gaat door het dak > Bedankt voor de mededeling en google even voor een loodgieter.

Het vraagt enige discipline maar u leert het meeste door zelf eerst te kijken alvorens u de coach gaat raadplegen. Het is uiteindelijk toch zeer waardevol dat u zelf het Dashboard kunt gebruiken en weet hoe u kunt bepalen of een setup valide is? Onthoud daarbij de tegelwijsheid dat een hengel beter is dan een vis….

Wat zijn wel interessante vragen om via Twitter te stellen?
Het Dashboard geeft een richtlijn en is niet zwart/wit. Daarbij wegen ook charttechnische elementen een rol. Goede vragen waarbij mensen eerst zelf naar de chart en het Dashboard hebben gekeken zijn bijvoorbeeld:

  • Apple zet een tweede witte candle neer, swing -4 op de dagkaart, maar de correctie lijkt afgebroken en de conditie voor de weekgrafiek is UP. Is het al tijd voor een anticiperende EL of moet ik wachten op een doorbraak van 131?
  • Voor BAM staat een Daily TTL uit. Nu echter een zwarte candle en swing -2, moet ik nu nog instappen of kan ik beter wachten op wit?
  • RDSHELL worstelt met de bovenlijn van een trading range, terwijl de status UP is. Is het interessant om uit hoofde van Money Management de halve positie te sluiten?

U begrijpt, alle volgers zijn gebaat met educatieve en concrete tweets en tips. Door zelf eerst het Dashboard en de Chart Service te raadplegen, leert u het snelst en houden we ons Twitterkanaal schoon en educatief.

Korte uitleg Twitter termen:

Laat ik beginnen met de afkortingen die ik gebruik om aan te geven welke technische conditie valide is. Dat kan zijn UP (stijgende trendbeweging), RES van Resistance als een correctie gaande is binnen de uptrend, DOWN in geval van een dalende trendbeweging en SUP van Support als een rebound ofwel opleving gaande is binnen de downtrend.

Daar horen coaching aanbevelingen bij, zoals EL van Enter Long (een kooppositie overwegen), XL van Exit Long om de kooppositie te neutraliseren, ES van Enter Short (verkooppositie aangaan) en XS van Exit Short om de ES te neutraliseren. Dus belangrijke combi’s: UP-EL, RES-XL, DOWN-ES en SUP-XS.

Als een van de combi’s een aantrekkelijke koopkans herbergt, waarbij objectieve en subjectieve bevindingen tesamen de voeding vormen, dan presenteren we een Turbo Tijd Long Setup, afgekort een TTL. Een verkoopkans (profiteren van een daling) wordt dan gepresenteerd met een Turbo Tijd Short Setup, een TTS.

‘Swing +9 zwart’ is de uitdrukking die we gebruiken om aan te geven dat de swingteller op +9 staat met een zwarte candle en dat het dus zeer aannemelijk is dat topvorming aanstaande is. Zo geldt aanstaande bodemvorming bij ‘Swing -9 wit’.

Tot slot de aanbeveling ‘wacht op wit’ om aan te geven dat er witte candles gewenst zijn om een EL te rechtvaardigen in een verse UP conditie en als zodanig een TTL te presenteren.

Mochten meer coaching kreten een toelichting behoeven, dan vernemen we dat graag van u.
Veel plezier met het Dashboard Beleggen en uiteraard succes met uw beleggingen!