Twee-traps-scenario voor Arcelor Mittal

Op menig speelveld stormt het aanzienlijk, zwieperige candles, ruige bewegingen, lastig navigeren dus. Maar ik zie ook dagcharts waarop de turbulentie niet zo groot is en waarbij de bulls de gelegenheid nemen om op te stomen. Zo is er thans een koopkans voor korte termijn spelers op de dagkaart van Arcelor Mittal. De koopkans kunt u het beste uitvoeren als twee-traps-scenario. Ik zal dit voor u toelichten.

Start uptrend
Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat bodemstampers actief zijn. Ze zijn bezig met de vierde witte candle op rij, waarbij de bodies keurig steun vinden op de gemiddelde lijn. Daar komt bij dat vandaag de stappenteller naar +1 springt, dus de Up status wordt hiermee bevestigd. De RSI noteert boven de 50-lijn, dus er kan zelfs een Enter Long coaching aanbeveling worden afgegeven conform de spelregels van het Dashboard Beleggen. Plezierige bijkomstigheid is het gegeven dat mijn NBTrade Indicator al enige dagen in het groen staat en dus de positieve ondertoon bevestigt. Prima allemaal, maar hoe zit het nu met dat twee-traps scenario?

Twee stappen plan
Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op afgerond 13,50. Dat is de eerste opdracht voor de stieren. Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. En zie wat voor ruimte er is boven de rode streep, de volgende beer ligt pas bij 15+ te wachten. Dus actieve beleggers doen nu reeds wat aankopen en gaan hun posities uitbreiden als de stieren boven de streep komen.

Onder in het veld ligt 12,75 als vangnet voor de bulls. Dit impliceert dat de Risk Reward verhouding uitstekend is voor hen die de bulls een handje gaan helpen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor Mittal

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.