Topprestatie Boskalis

Boskalis levert keer op keer een knap staaltje werk. Helaas zit het op de beurs niet altijd mee. De afgelopen 5 jaar was er immers sprake van een flinke koersdaling. Maar dit jaar gaat het beter. We bekijken de maandkaart.

Top op komst?
Op de maandkaart laat Boskalis een prima koersbeweging zien met mooie patronen. Zowel opwaarts als neerwaarts is er sprake van een keurig ritme van toppen en bodems binnen een breed speelveld dat de afgelopen tien jaar tussen circa 14+ en 42+ ligt. Na een afdaling die van 2015 tot 2020 geduurd heeft, werd er gebodemd op 14,14. Na het opwaarts breken van de zone rond 20 werd een herstelfase ingezet. Inmiddels is er sprake van de Up conditie op het Dashboard en noteert het aandeel rond de oude top van 2018 op krap 28. Daarboven liggen nog toppen rond 30 en 32. Genoeg referentiepunten. Gezien de steile opmars is enige correctie niet uit te sluiten. Spanningsmeter RSI noteert overbought, dat is overigens na een trendomkeer meestal het geval. Er zijn op dit moment echter nog geen signalen van topvorming.

Coaching
Voorlopig is er dus nog niets aan de hand. Zolang de candles wit kleuren en er hogere maandelijkse highs en lows op de maandkaart worden neergezet kunnen beleggers hun koopposities nog aanhouden. Bij signalen van topvorming is het wellicht te overwegen wat winsten veilig te stellen. Na een eventuele correctie komt het aandeel dan mogelijk weer in aanmerking voor nieuwe aankopen, kortom ‘Buy the dip’ is de gewenste strategie. Vooralsnog de opmars dus blijven volgen met een trailingstop onder circa 25 ter overweging.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.