Top in het vizier voor ING

Aanstaande donderdag presenteert ING de cijfers over het derde kwartaal van 2021. Het aandeel heeft het per saldo lastig gehad sinds 2018, maar is dit jaar bezig aan een forse opmars. Een korte blik op de week- en maandgrafiek.

Flinke koersswings
Het aandeel toont een flinke beweeglijkheid. In 2017 is een bodem te zien rond 6,50 waarna een herstel van start ging en een top werd neergezet op maar liefst 14,13 begin 2018. In plaats van de verdere weg omhoog, kwam de klad erin. In een patroon van lagere toppen en lagere bodems ging het bergafwaarts. Er was nog wat hoop in 2019, maar de pandemie bracht de koers naar 4+ begin 2020. Sindsdien wist het aandeel weer op te krabbelen en werd de weg omhoog gekozen. Inmiddels komt de top op 14,13 van begin 2018 weer in het vizier.

Coaching
Zowel op de week- en maandkaart staat alles in de plus. De Dashboard condities staan op Up, maar beide spanningsmeters geven ook het bereiken van dynamisch overbought gebied aan. Het zou dus zo maar tijd voor een top kunnen worden rond het oude high op 14+. In geval van verkoopdruk wellicht een mooi punt om wat winst te nemen op bestaande Turbo Long posities. Nieuwe kansen liggen er in dat geval na een correctie. Rond 11 ligt in ieder geval wat technische steun. Maar wat als de cijfers een andere impact hebben? Wellicht breken de bulls hard door de 14+ barrière. In dat geval kunnen koopposities worden aangehouden. Het volgende meerjarige high ligt op 22, al zal er tussentijds gerust wel ergens getopt worden. Voor nu de opmars dus kritisch volgen tot er signalen van topvorming zichtbaar worden.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.