TomTom start noordwaartse route

Het is altijd interessant en spannend om naar fondsen te zoeken die aan een verse uptrend beginnen of hun stijgende trend van nieuw bloed voorzien. U weet wellicht dat ik daar mijn Dashboard methodiek voor gebruik met zijn eigen metingen en spelregels. Zo stuitte ik op de weekgrafiek van TomTom, een plaatje dat een opleving naar krap 12,00 herbergt, een prachtige route noordwaarts voor trendvolgende beleggers. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Verse uptrend
Ik zal niet in detail treden wat betreft de exacte spelregels om tot een koopaanbeveling te komen, daarvoor verwijs ik graag naar mijn coaching video’s. Wel zal ik de elementen noemen die voeding geven aan een verwachte koersstijging. Zo staan er al enkele witte candles boven een fier oplopende gemiddelde lijn, wordt er steun gevonden op een 50% Fibo retracementlijn, noteert de swingteller in een +3 stand en kruist de RSI de 50-lijn opwaarts. Voldoende groene lampjes op het Dashboard om een UP status te rechtvaardigen met daaraan gekoppeld een zogenaamde Enter Long (EL) coaching aanbeveling. Hoe nu verder?

Tussen rood en groen
Om het scenario te completeren is het van belang opwaarts en neerwaarts koerspotentieel te beoordelen. Welnu, een groene steunstreep ligt op 9,16, nipt onder de eerder genoemde SMA/FIBO zone. Hier mag de koers niet onder vallen, anders verpietert het beeld aanzienlijk. Boven in het veld ligt er pas een rode weerstandstreep als bullenremmer op 11,80. De koersbeweging tussen groen en rood behelst een uitstekende Risk/Reward Ratio, zoals weergegeven door de groen/blauwe balk.

Koopkans
Zolang de koers boven 9+ noteert en de swingteller doortelt in zijn blauwe stand, is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar 11,80. Anders gedefinieerd, er is gebodemd, de bulls krijgen de gelegenheid de uptrend te vervolgen, hetgeen tevens een uitnodiging voor trendbeleggers is om de bulls een handje te helpen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van TomTom

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.