TomTom speelbal voor korte ritjes.

“Marktleider op het gebied van navigatie-, verkeersinformatie- en kaartproducten.” Dat staat in de titel bij een zoekopdracht in Google. Bij een blik op de chart zie ik een beeld dat anders suggereert. De markt beoordeelt het aandeel de laatste jaren vooral tussen 5,50 en 12,00 en beloont de geclaimde marktleider niet met een dikke uptrend. Dat maakt TomTom op de beurs vooral een speelbal voor korte ritjes. We werpen een blik op de week- en maandkaart voor de grote lijnen.

Flink speelveld
Van een stevige trend is geen sprake, visueel althans. Er staat immers een hele brede trading range tussen 5,50 en 12 op de kaart. Dat is zo’n 118% potentieel en dat zijn dan wel weer indrukwekkende cijfers. Op de maandkaart is het beeld echter wel wat onstuimig. Je moet als belegger van die chaos houden, en op korte timeframes kunnen handelen, anders heb je er niets te zoeken. Voor lange termijn trendbeleggers zijn er veel mooiere plaatjes te vinden dan die van TomTom. De meer actieve range trader, die voor korte ritjes gaat, kan zijn hart ophalen op deze chart. Toch betekent dat wel, dat het iedere week feest kan zijn met een ‘entry’ of ‘exit’. De chart heeft immers een hoog ‘Zebra’ gehalte waarbij witte en zwarte candles elkaar in rap tempo afwisselen.

Coaching
Op dit moment is een afdaling valide vanaf de topzone op 7,55. De steun op 5,96 wordt genaderd, daaronder ligt een vangnet op 5,58. Donderdag worden er cijfers gepresenteerd, er is dan wellicht wat meer volatiliteit te verwachten. Bij signalen van bodemvorming rond een steunniveau, liggen er mogelijk offensieve Turbo Long kansen. Bij een doorbraak van 5,58 krijgt de afdaling een vervolg. Een duidelijk trading plan is voor TomTom dus geen overbodige luxe, ons Daily Dashboard kan u daar bij helpen. Voor nu de koersontwikkeling rond de steunniveaus verder volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.