De beurzen liggen er nog steeds goedgemutst bij, maar her en der zie ik toch wel wat haperingen bij de bulls. Daar dus even oppassen voor winstnemingen. Maar er zijn ook speelvelden waarop de bulls voorsorteren voor mogelijk een interessante rally. Dit levert dus een zogenaamde voorwaardelijke koopkans op, hetgeen het geval is op de dagkaart van TomTom. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Positieve overgangsfase
Wat betreft trendmatigheid verdient de grafiek absoluut geen schoonheidsprijs. Geen duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems, of andersom, geen overtuigende richting. De laatste paar dagen kleven de candles aan de gemiddelde lijn met vandaag een poging om een witte candle te plaatsen in combinatie met een positieve swingteller en een groen signaal op de swingtrader. Maar dat is niet voldoende, de rode streep op 8,38 is een hobbel die genomen moet worden.

Voorwaardelijke koopkans
De bulls zijn los als zij de 8,38 rode streep weten te slechten, dan komt er veel potentieel vrij tot maar liefst 9,50 of krap 10,00 aan toe. Vandaar de voorwaarde om tot koopacties over te gaan als de rode streep wordt gepasseerd. Offensieve koopjesjagers daarentegen kunnen uiteraard overwegen om alvast te anticiperen op een uitbraak. Mocht de koers onder de SMA op 8+ duiken, dan vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk.

Coaching
Anticiperende koopjesjagers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op 7,90, deze Turbo heeft een hefboom van 7,24. De stoploss van de Turbo ligt net onder de chartstop van de setup, dus alles netjes opruimen als de bulls falen in hun poging naar boven uit te breken. Boven 8,38 zijn er additionele koopkansen en kunnen posities dus worden uitgebreid.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.