TomTom op grillig speelveld.

Regelmatig wordt de status van TomTom aan ons opgevraagd. Het wat onstuimige aandeel is kennelijk nog steeds geliefd onder ons publiek. Het speelveld is dan ook breed en er zijn regelmatig prima ritjes te maken. Deze week derhalve een blik op de week- en de maandgrafiek die we voor de gelegenheid naast elkaar hebben gezet.

Flinke bandbreedte
Als we eerst een blik op de maandkaart werpen is al snel duidelijk dat het speelveld van TomTom zich al enkele jaren tussen grofweg 6 en 12 bevindt, met een duidelijke tussenliggende horde rond 10. Een flinke bandbreedte dus, maar op de maandkaart ook een onstuimig koersverloop. Als we inzoomen op de weekgrafiek zijn de laatste swings wat beter zichtbaar. We zien duidelijk de opwaartse beweging vanaf de bodem op 5,58 die doorloopt tot de recente top op 9,97. Daarna een flinke terugval richting de zone rond 7,50, tevens een tussenliggende top. Daar werd vorige maand wat bodemvorming zichtbaar, getuige de groene streep op 7,43, een opwaarts draaiende weekly SMA en de swingteller op +3. Dat betekent dat voor de weekkaart de UP conditie dus valide is op het Dashboard en koopposities gerechtvaardigd zijn.

Coaching
Er ligt ruimte voor een koersstijging richting krap 10, mits een paar tussenliggende horden gepasseerd kunnen worden. Onder de steunzone rond 7,43 ligt een afdaling richting krap 6 weer op de loer. De afgelopen weken hapert de markt wat, om het opwaartse patroon in stand te houden, zou een hogere (mini) bodem daarom welkom zijn. De highzone van de afgelopen weken rond 8 is daarbij wellicht een referentiepunt. Met de kwartaalcijfers die woensdag op het programma staan, ontstaat er wellicht wat volatiliteit. Zolang de zone rond 7,43 in stand blijft zien wij technisch echter nog mogelijkheden voor hogere niveaus.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.