Op de korte termijn speelvelden zijn de bulls erg enthousiast in de weer. Dit leidt her en der tot lichte overspannenheid, maar toch ook tot koopkansen, zoals op de dagkaart van TomTom. Ik zal mede aan de hand van de NB Swingtrader (voorheen NB Trade Indicator genoemd) aangeven wat de te verwachten route is en waar de koopkansen schuilen.

Mooie rebound
Recent zakte de koers tot de 6,0 zone, daar werd een klein dubbel bodempje geplaatst, waarna de bulls rap opveerden, mede gevoed door de Swingtrader die tijdelijk wat rode staafjes produceerde ten teken van overspannenheid onder in het veld. Er verschenen weer groene staafjes, swingteller naar een +1 stand, bulls op weg naar de SMA lijn zo rond 6,85. Al met al een schitterende rebound.

Positieve overgang
Maar de bulls zijn nog niet klaar. De rebound gaat redelijk naadloos over in een breakout, als eerste stap in een nieuwe uptrend. Deze positieve overgang wordt ondersteund door de Swingtrader die keurig oplopende groene staafjes laat zien. Zolang de Swingtrader groen kleurt (en de Swingteller blauw), blijft de ondertoon positief en kunnen de bulls opstomen naar de rode streep op krap 7,50. Daarna zal er ongetwijfeld een pullback volgen, teneinde de trendbreuk te valideren.

Koopkansen
Koopjesjagers zien nu reeds hun kansen, zij willen profiteren van de breakout. Trendbeleggers kunnen overwegen om nu reeds wat aankopen te doen en na een pullback en dus bodemvorming op de SMA rond 6,85 posities te vergroten. Voor alle partijen geldt dat de positieve vooruitzichten vervagen als de koers weer onder de SMA duikt, dat moge duidelijk zijn.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van TOMTOM

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.