Tijd voor een top voor Adyen?

Lange tijd leek het niet op te kunnen voor Adyen. Het aandeel ging in een paar jaar tijd van 400 naar 2.800. Maar de val was ook hard die vanaf november vorig jaar zichtbaar werd. Inmiddels is er veerkracht getoond, maar charttechnisch liggen er nog wel wat beren op de weg. Een blik op de week- en maandgrafiek.

Grote koersswings
Een flinke swing van krap 60% is zichtbaar vanaf de top van november op 2.835 naar de recente bodem op 1.148. Inmiddels noteert de koers echter alweer een stuk hoger richting 1.900. Op de weekgrafiek is duidelijk te zien dat het patroon van lagere toppen en lagere bodems is afgebroken. De dalende daily SMA is daarbij opwaarts doorbroken, de weekly SMA wordt genaderd rond de 2.000 zone. Daar liggen ook wat oude koerstoppen. Spanningsmeter RSI nadert ‘overbought’ gebied en de swingteller staat op +7. Wordt het tijd voor een top rond het koersgemiddelde?

Coaching
Vooralsnog is er geen paniek. Offensieve Turbo Long posities blijven gerechtvaardigd op basis van het Dashboard en de hogere koersniveaus die wekelijks worden neergezet, maar beleggers moeten toch op hun hoede blijven voor mogelijke topvorming. Bij falende bulls kan er op lagere niveaus opnieuw worden gekeken voor Long posities. Voor nu eerst maar kijken wat er rond de zone 2.000 gebeurt. Bij signalen van topvorming wellicht wat winst nemen op lopende koopposities.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.