Tijd om te keren voor Volkswagen?

Het is nog altijd wat onrustig in de Automotive. Vanwege tekorten in aanleveringen kampen veel fabrikanten nog met flinke levertijden. Waar je voorheen nog wel eens een nieuwe auto in 4 weken van de trailer zag rollen, liggen de levertijden her en der zomaar op 24 weken en langer. Daarbij zien we bij gebruikte auto’s zelfs waardestijgingen in bepaalde segmenten terwijl je daar voorheen een dikke afschrijving om je horen kreeg als je slechts één tot twee jaar had gereden. En laten we ook de markt voor nieuwe auto’s niet vergeten die onder druk staat. Maar wat zien we daar allemaal van terug in de koersen? De grafieken van autofabrikanten laten veelal onrustige plaatjes zien, al zijn er nu wel weer wat verbeteringen zichtbaar. Deze week bekijken we de week- en maandgrafiek van Volkswagen (VOW3).

Brede trading range
Er staat een enorm breed speelveld op de maandgrafiek van Volkswagen. De bodemzone noteert rond 80 en de topzone rond 234. Daarbinnen zijn een paar stevige swings zichtbaar. De dubbele top rond 234 is ruim een jaar oud, sindsdien ging het in een neerwaartse tendens richting 120, waar nu wat stabilisatie zichtbaar is. De bodem van maart rond 125 is getest, want inmiddels is er herstel zichtbaar richting 150+, overigens nog wel een lagere top. Maar wellicht is de recente ‘dubbele bodem’ wel een signaal dat de markt voorzichtig aan het draaien is. In de onderste helft van de enorme trading range waar de koers nu beweegt, kijkt men dan ook vaak reikhalzend uit naar koopkansen. Is het dan al tijd om Turbo Long posities te overwegen?

Coaching
Vooralsnog staan alle indicatoren in de min en is het koerspatroon ook nog dalend. Bij meer signalen van bodemvorming, zoals het opwaarts breken van de top rond 151+, zijn offensieve Turbo Long posities mogelijk. Tot die tijd krijgen Turbo Short posities echter de voorkeur op het Dashboard. Voor nu de koersvorming dus kritisch blijven volgen en zoeken naar signalen van terugkerende beleggers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.