TESLA op herhaling

En al weer gaat Tesla door het dak. Recent is de horde rond 1.000 opwaarts doorbroken. Is het aandeel daarmee nog interessant voor beleggers of is het nu te laat? Ik bekijk voor u de weekgrafiek waarop de geschiedenis zich lijkt te gaan herhalen.

Top in aantocht
Er is natuurlijk al van alles geroepen over Tesla. In 2018, rond 350 geloofden vele beleggers er niet in en daarom deden zich kortstondig Turbo shortkansen voor. Uiteindelijk waren het echter toch de bulls die gelijk kregen. Daarbij was begin dit jaar de top onder 1.000 wel voorzien, evenals de terugval naar de voorliggende toppen in de zone 350-400, overigens exact gelijk aan de SMA die daarbij als dynamische steunlijn werd getest. Sindsdien ging het weer rap bergopwaarts. Rond 1.000 wat haperingen, maar vorige week volgde een stevige opwaartse doorbraak. Thans noteert de koers net onder 1.400, maar voor hoelang?

Coaching
De weekcandle kleurt oranje als teken dat er sprake is van een (te) grote afwijking van het gemiddelde. Spanningsmeter RSI noteert rond 80 maar nog niet in overbought gebied. De kans op een top neemt toe, dat is duidelijk, maar de markt zal eerst een zwarte candle en wat verkoopdruk moeten laten zien, alvorens een correctieve fase van start kan gaan. Met de volatiliteit van de afgelopen maanden behoort een terugval richting 1.000 dan zeker tot de mogelijkheden. Een mooi punt om later weer in te stappen. Vooralsnog eerst maar kijken of de bulls stand houden in hun opmars. Tot er signalen van topvorming zichtbaar worden, kunnen koopposities worden aangehouden.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Tesla

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.