Het aandeel TESLA geniet al geruime tijd warme belangstelling bij trendvolgende beleggers. En terecht, want het koersverloop ziet er uitermate goed uit. Maar houden de bulls het stijgingstempo vast? Kan er nog een tandje bij, of wordt het binnenkort tijd voor wat afkoeling? En hoe zullen beleggers reageren nu het fonds wordt opgenomen in de S&P500 index? In de weekchart zitten  de antwoorden verpakt.

Stevige uptrend
Ik neem u mee naar oktober 2019 toen de koers redelijk overtuigend de weekly SMA lijn op 55+ passeerde. Er ging een uptrend van start die je mag inlijsten. Een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems, alsook koersvorming boven een gestaag opkrullende SMA lijn. Regelmatig worden er volledige upswings afgewerkt ter illustratie van de dominante positie van de bulls. Inmiddels staat de koers rond 600 in swing +3, in ruim een jaar een gigantisch resultaat voor trendvolgende beleggers met stukken in portefeuille. Maar de bomen groeien toch niet tot in de hemel?

Onderhuidse dreiging
Euforie viert hoogtij op dit speelveld, maar voor hoe lang nog? De versteiling in de trend en de groeiende afstand met de SMA lijn kunnen binnenkort voor hoogtevrees zorgen. Daar komt nog bij dat er sprake is van negatieve divergentie op de RSI. Hogere toppen in de koers, maar lagere toppen in de RSI duiden op een onderhuidse dreiging van de beer. De messen worden geslepen, een tegenaanval wordt voorbereid, zo lijkt het.

Coaching
Trendbeleggers genieten van de stevige uptrend, maar tevens houden ze twee handen aan het stuur, er dreigt immers een tegenaanval de beer. De huidige rit in hoge versnelling mag plaatsmaken voor wat stabilisatie en zelfs een terugval naar de 450 zone. Als er dan ook signalen van topvorming verschijnen is het te overwegen om middels Money Management stukken in portefeuille wat af te bouwen en vervolgens te wachten op nieuwe koopkansen op lagere niveaus.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.