Technisch herstel Air France KLM

De koers van Air France KLM is in de afgelopen maanden flink gezakt, maar thans is er wat herstel zichtbaar. Technisch gezien liggen er nog enkele barrières op het koersveld. Hoe nu verder? We bekijken de route aan de hand van de weekgrafiek.

Support conditie
Halverwege vorig jaar bodemde de koers op 6,64 waarna een patroon van hogere toppen en hogere bodems de koers naar de top op 12,73 leidde eind februari dit jaar. Daarna was het over met de opwaartse beweging en een afdaling bracht het aandeel de afgelopen maanden terug naar 7,46 waar recent een dubbele bodem is gevormd. De swingteller staat in de plus, de SMA lijn stijgt matig en ligt vlak boven de huidige koers. Op het Dashboard is dan ook sprake van een Supportconditie oftewel een herstelfase, ook wel rebound genoemd.

Kantelpunt
Wat te verwachten? Welnu, de markt lijkt steun te vinden rond 8,40, de bovenkant van de magere dubbele bodem die recent is neergezet. Aan de bovenkant ligt een forse horde rond 9,00, het 38,2% Fibonacci niveau van de laatste swing, die samenvalt met de SMA zone en de oude bodems van eind 2018. Daarboven ligt er charttechnisch ruimte voor een koersstijging richting circa 10,00 euro. Gezien de herstelfase die van kracht is, krijgen de bulls op dit moment de voorkeur en offensieve trendbeleggers kunnen wellicht anticiperen op een opwaartse uitbraak boven het kantelpunt. Onder 8,40 wordt de herstelfase afgebroken en lijkt een afdaling richting 7,46 meer vorm te krijgen.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.