Het beleggingsjaar 2022 eindigt voor de Nasdaq index in mineur, dat moge duidelijk zijn. Maar het positieve nieuws is dat bodemstampers actief zijn om er voor te zorgen dat 2023 een mooi beleggingsjaar gaat worden voor de techindex. Hoog tijd om de maandchart van de Nasdaq nader te duiden.

Mooie stijgende trend
We moeten terug naar januari 2010 toen de index de SMA lijn zo rond 1750 opwaarts kruiste en er derhalve een stijgende trend van start ging. Sindsdien alleen maar hogere koersen in een mooi ritme van hogere bodems en hogere toppen. Elke dip werd keurig opgevangen door de sleepkabel, de trend is nooit in gevaar gekomen. In 2020 en 2021 vond er een parabolische stijging plaats tot maar liefst bijna 17000 aan toe. Dat was teveel van het goede, er volgde dan ook in 2022 een stevige correctie. Dus trendbeleggers, het negatieve gevoel over het huidige koersverloop is niet terecht, het is slechts een correctie binnen de lange uptrend.

Bodemstampers in actie
De genoemde correctie kan deze maand en in December worden afgerond. De SMA zorgt immers voor steun, zo ook de 3e Fibo retracementlijn. Bovendien is vorige maand de downswing op -9 afgerond en toont de RSI een OS-UP cross. Voldoende aanwijzingen om bodemvorming te verwachten als opmaat voor een hervatting van de uptrend. Van 10.600 naar 16.000+, dat is de te verwachten koersroute.

Koopkansen
Trendbeleggers die tijdens de correctie niets hebben gedaan, kunnen opgelucht adem halen. Zij die al dan niet gedeeltelijk hun koopposities hebben afgebouwd krijgen charttechnisch weer (additionele) koopkansen aangereikt. Voor hen die nog niet belegd hebben in de Nasdaq herbergt de maandgrafiek een uitnodiging om Turbo Long posities te overwegen om als zodanig in 2023 te kunnen profiteren van een mooie rally. Voor ieder wat wils dus.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.